• Welcome to my blog!

    SAIFUL NANG, 35 - MPA(UK), B.Sc Media (MMU) and PhD candidate in Marketing, UUM. Currently Saiful Nang is the Executive Chairman and Founder for Colours of Asia Sdn Bhd Group of Companies. He started the whole business in 2004 with on RM90 capital and manage to grow it into a group of companies. In 2005 he put his hand together with another 19 companions to start Rumah Pengasih Warga Prihatin. It's a research centre about Social Civilization & Moral. However, the subject of the research are HUMAN, hence they established an orphanage and underprivileged home to implement what has been taught in the Quran & Sunnah in total. Nothing could go wrong then.

    Saiful Nang himself a dyslexic and live with the stigma of "Budak Bodoh" (idiot) in the first 12 years of his age. As nobody interested to be friend with him back then, he spent so much time observing and analyzing unconsciously . That's why you may see that he could talk pretty much anything he saw after analyzing it from taught outside of the box.

    From a son of the poor to the royal artist, Asian Youth Ambassador Award recipient and even listed in TOP 10 MALAYSIA Magazine, he is still as what you see humbly in front of you today. With RM30 buck jeans from Tesco and his own company tee arriving with his Mercedes and going to give talk to all of you on how does GIVING MAKE YOU RICHER! An interesting out-of-the box wakaf concept practiced by Abdurrahman Auf and Saidina Abu Bakar Assiddiq but has been forgotten in this world, today.

    Here is... SAIFUL NANG

    Emcee Introduction

    Faculty of Computer Science & Mathematic
    UiTM Shah ALam
    2012

Datin Dr. Halina Yunos – wife to the Angkasawan

noriman - October 25, 2010 - 8:06 pm

salam…

boleh berkongsi tips sikit macam mana editing gambar ni..sangat suka :)

saifulnang - October 25, 2010 - 10:23 am

Ummi, silakan Ummi…my pleasure. Nak share video pun boleh :D
Sysza, thanks yeppp…i feel the same
Zura…thanks a lot :D

Ummi Alifya - October 25, 2010 - 10:20 am

salam saifulnang… cantik betul foto ni, saya nak minta izin nak letak gambar nih dalam my blog dan buat sedikit review about u…

TQVM

dysza - October 22, 2010 - 7:23 pm

superb.. it showed honesty..

zura - October 19, 2010 - 5:04 pm

Salam ..

sgt2 x terkata bile tgk gamba ni… penuh klasik

Berita Baikk!! – WOrkshop Terlaris dari SNAP kembali semula.

Setelah kejayaan sessi pertama Ogos lepas dengan perkembangan yang sangat baik peserta-peserta yang dipantau khusus dalam program khas yg dijalankan setiap bulan secara percuma bagi memberikan kritik dan memantau perkembangan kerjaya dan hasilkerja peserta. Itulah kelebihan SNAP yang tiada di mana-mana yang kami ketahui. Kami bukan hanya sekadar “touch n’ go” (anda bayar, datang dan pulang). Di SNAP, semua pesertanya diberikan panduan bagi menerus dan menjalankan aktiviti fotografi mereka serta kerjaya.

Lihat sahaja apa yang mereka katakan di bawah. Itulah luahan mereka dari hati tentang SNAP…

saifulnang - January 17, 2011 - 11:50 am

Putri, boleh check next punya di http://www.snap.com.my

putri - January 14, 2011 - 9:12 am

when will the next angkatan SNAP held for year 2011?Do you have the dates?tq

lanzbo - October 11, 2010 - 12:07 pm

peluang yang tak boleh di lepaskan ,,,, t kasih..

Faarihin - October 9, 2010 - 2:09 pm

Salam singgah sini..

wah.. bestnya ada program macam ni..
teringin nak join..
tapi tak mampu lagi lah..

minta izin, nak add link blog ni..
dan nak tuntut ilmu kat sini juga.. (^^,)

abdullah - October 5, 2010 - 3:23 pm

Salam en. saifulnang,

Saya ada tanya pejabat agama islam (jakim) tentang kerjaya fotografi perkahwinan melayu dan mereka beri jawapan bahawa kerjaya ini adalah ada unsur subahah dan mungkar, tapi ramai orang tidak menyedarinya. Saya cuma beri peringatan sesama muslim, kerana itu adalah kewajipan. Sekian

saifulnang - October 4, 2010 - 4:46 pm

mhudzz, kena ambil cuti macam tu. Weekend saya pula penuh dgn shooting

mhudzz - October 2, 2010 - 10:07 pm

6 hari course ni hari biasa kan?

how about the part timer yg ada masw weekend je?

Pengalaman shooting portrait di Michigan

Bila dah ada video ni, saya pulak sudah kurang menulis ;)

Enjoice

.

SAIFUL NANG
MPA (UK), WPPI (USA), WPJA, B.SC Media (MMU)

CEO / Principal Photographer
Colours of Asia Sdn Bhd
CandidSyndrome International
+60380766878 (HQ)
+6738880639 (Brunei)
+6013 3977715 (Mobile)

Saiful Nang | Promote Your Page Too

Mior - September 27, 2010 - 2:37 am

that’s made me crazy..

ayum - September 24, 2010 - 12:12 pm

love the way u communicate. good job, very inspiring !

Ashley Davis - September 23, 2010 - 8:11 pm

I love following your work! Hope you had a great time in America! The photos are beautiful!

Which lens were you shooting all the wide angles with?

snap.tv is now kicking

Ask anything and the selected questions will be answered in our video channel in our snap club facebook or youtube

Agah Permadi Musim ke-2 hanya dari RM450 seorang

Agah Permadi kembali lagi – Lebih lama, lebih murah dan lebih baik. 3 hari workshop dari Asas – Intermediate – Advance disekalikan. Peserta untuk workshop pertama Januari lepas boleh terus enroll untuk Advance yang bakal ada photomanipulasi dan grafik hanya pada kadar serendah RM450

Bagi yang belum pernah pergi, boleh ambil berasingan samaada (Asas + Intermediate – dipakejkan dan tak boleh dipisahkan) sebanyak RM880 sahaja ataupun terus ambil kesemua 3 hari dengan harga RM1,200 sahaja.

(dapatkan 20% diskaun untuk tempahan berkumpulan).

.

SAIFUL NANG
MPA (UK), WPPI (USA), WPJA, B.SC Media (MMU)

CEO / Principal Photographer
Colours of Asia Sdn Bhd
CandidSyndrome International
+60380766878 (HQ)
+6738880639 (Brunei)
+6013 3977715 (Mobile)

Saiful Nang | Promote Your Page Too