Menjawap Persoalan – Kami tak Sama

Sejak sebaran tentang pemasaran seorang jurugambar melalui flyers dan juga namecard beliau di wedding expo di Ampang baru-baru ini, telah timbul banyak persoalan yang bolehlah saya ringkaskan begini…

ADAKAH SAIFUL NANG & SAIFUL LANG ADALAH ORANG YG SAMA?

Jadi, jawapan saya ialah….TAK. Kami adalah orang yang berlainan yang munkin kebetulan mempunyai nama BAPA yang sama. Saya ialah Saiful BIN Nang dan mungkin satu lagi tu ialah Saiful bin Lang. Klik sini utk lihat Saiful Lang dan sini pula untuk Saiful Nang. Lain kan???

image_pdfimage_print

28 Replies to “Menjawap Persoalan – Kami tak Sama”

  1. saya baru ke pameran perkahwinan di ampang point, sedang leka mencari booth jurufoto..ter benti didepan booth SAIFUL LANG.. sudenly my abg cakap ‘ eh ni saiful nang yang u selalu tgk blog dia tu eh’..ngenge..But luckily i kenal ur face so tak tersalah antara SAIFUL NANG N SAIFUL LANG.

  2. hehehhe…. 😛 Salam…

    sama tak semestinya serupa…
    so, aper pun… Sifu Saiful Nang, tetap ada 1 jer.. identiti tak leh nak curi2 beb.. Cayouk!!!

  3. memang benar bagai dikata….
    on Januari 3rd 2009 i attend wedding kawan i kat dewan JKR.so kiranya jadi penanga sekali untuk wedding kawan i.

    i ikut kawan i untuk sesi photography..
    so i bawak photographer tu untuk gi taman burung…sambil2 tu i interview photographer about bidang yg dia ceburi ni…maka terkeluarlah soalan siapa best photohrapher and best picture for wedding kat malaysia ni.

    maka dia jawablah saiful nang.
    next day i buka website saiful nang…
    not bad…cantik n brilliant. sememangnya layak untuk bergelar the best.
    boleh jd inspire for us yg amatur ni.

  4. hmm klu betul nama dia saiful lang x pe la..tapi, manalah taw dia gunakan nama ‘Saiful *ang’ to attract customer.. x bagus lah cara macam tuh..

    to saiful lang – there are 1000 ways to promote urself..

  5. salam en saiful nang… mungkin kebetulan.
    takpe la jgn tetukar identiti sudah laa.. sebab dua2 berada dlam bidang yg sama..

    yg penting sama2 ada identiti sendiri..
    dunia yg kecil..sama2 cari rezki halal… hehehe…

  6. Saiful Nang rasanya nama yg agak besar dalam dunia fotografi…disebabkan besar sangat nama sampai orang boleh hirau akan persamaan nama anda berdua.

    Oh ya, ini kali pertama sy jumpa blog saiful nang. akan ikut baca sentiasa lps ni.

  7. memang tak sama same sekali!
    ni 1st time saye dgr name saiful LANG….
    emmm….since sn dah glamor…cm ada yg cube mencuri nama sn…walaupn ada beza N dan L…
    ape2 pon…takkan ada yg blh sama dgn sn..
    chayok!

  8. Saya tak cakap ada org curi nama. Cuma jawap soalan jer. Mungkin nama dia memang Saiful bin Lang atau Saiful Lang bin Muhamad Lang, jadi tak patut pulak conclude org curi nama…saya pun tak tahu nama beliau yg sebenarnya. Kebetulan hampir2 sama, jadi saya buat disclaimer lah pasal ramai pulak yg keliru ingatkan saya ada adik kembar 😀

  9. Ooo.. bahaya tu kalau nama ada iras2..
    Tapi nak buat camne .. Sedangkan rupa pun ada serupa inikan pula nama.. Tapi ada ke orang nama cam saya?? Unknown..

  10. Menggunakan nama orang lain untuk kepentingan diri sendiri.

    Mesti dia ni Made in China. Kan China terkenal dengan produk tiruan yang menyerupai dan nama seakan-akan produk tulen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *