Macam-macam jenis orang cari duit…

Got email from my tehtarik friend, Irfan Khairi, the Internet Millionaire who stroke the million in his Uni time. Click the picture above and read the long explaination about this scam. Nowadays, people tend to do so many things just to get fast money. Cheating is a crime. This scam has collected more than 20,000 by a pyramid systems that use Irfan’s name. That’s bad!

Soon or later, someone else will use my name for something bad.

mkhairy - January 7, 2009 - 10:48 am

bro,
life mcm tu la.. i really have bad experience with people who call themselves ‘Haji’..
supposed that title begitu mulia sebab orang yang ada title tu dah menjejakkan kai ke rumah Allah..
tapi sebaliknya.. mereka menggunakan title dan kata2 insyallah..
until now they havent paid RM1.2million they supposed to pay..
BTW alhamdulillah.. at least now i still can live and eat… rezeki Allah..

Hasnizam Hashim @ Jejaka - January 2, 2009 - 4:22 pm

kandid sindrom.. here we come..

hopeful esok kitaorang dpt jumpa team CS yg sebenaq..

kalau SN mai lagi baguih.. awat tak mai ?

kami tunggu tau..

zool - January 1, 2009 - 1:21 pm

Biasalah dalam dunia ada macam2 manusia..
Nak kaya cepat camtu le

alan - December 31, 2008 - 11:12 pm

Happy new year

hannnameen - December 31, 2008 - 11:31 am

ooo…saya ada dapat email kononnya dari jutawan internet tu, tapi dah delete sebab macam pelik la pulak emailnya and alhamdulillah saya memang tak pernah suka MLM ni walaupun dah ramai yg kononnya kaya raya.

IK - December 30, 2008 - 11:10 pm

SN, thanks for the posting.

Actually, sesiapa sahaja jadi successful, ada juga down side. Kita akan ada a huge “bull’s eye” kat belakang kita. Anywhere we go, we will be a target :)

I’m sure SN also ada that big bull’s eye kat belakang dia and become a target of orang2 yang cemburu/iri hati dan sebagainya. Well dude, that’s the price of success!

And talking about success, your “Million Dollar Wedding Photographer” tells your readers all about it. Tt’s a gem!

Ok bro, next time teh tarik session we can tukar2 ideas. Sorry could not make it today as I had my band Razzi.muz.ik practice!

If u are free tomorrow, bring your wife and orked to restoran Rebung di Bangsar! Me and my family will be there at about 8 onwards.

-ik

alis - December 30, 2008 - 10:28 pm

hmm.. mengingatkan daku kepada biznes kad ‘kandid sindrom’ from kedah tuh.. well SN, better hati2.. berdoa agar tak terkena ok.. amin.

Naising - December 30, 2008 - 10:26 pm

saya baru nak belajar guna blog, tp dah macam crita sya dengar. ada yg wat blog nak kutuk org pun ada. jd seram plak nak teruskan. tp tak apa, pasal saya tak berniat nak wat mcam tu.. SN, hari tu sya ada try sign-in dalam photoskool, tapi sampai peringkat janji nak hubungi saya melalui emel psal pswrd, takde pn? so mcm mana sya nak teruskan?

fliffy - December 30, 2008 - 10:17 pm

salam,
huh..hasad dengki si mana2

u re always an inspiration :)
keep up the great work !

Putat - December 30, 2008 - 6:37 pm

Salam bro.
Kan dah kata, sumthing like this will happen. Aku dah try check dengan uncle Google pasal kes penyamaran nama nie. banyakkkkk sangat.

btw, aku memang dah postkan pasal penyamar bro di blog under tajuk “Siapa Saifulnang?”. mungkin mula2 just beri komen biasa, mana la tau lepas nie tetiba “Saifulnang” pandai ajak orang main MLM! woahaha….

Putat @ http://www.kakigambar.com

lala - December 30, 2008 - 6:02 pm

saya nak beli buku ‘million dollar wedding photographer” tu. caner ek? saya suka bacer blog awak ni. actually sn bleh jdi motivater coz whatever u wrote u inspired people

norjie_kamal rabah - December 30, 2008 - 4:19 pm

saya ada buat transfer account untuk membeli buku “million Dollar Wedding Photographer” pada 24122008 and maybank stated it successfull but saya rasa transfer itu xberjaya becoz baki wang saya masih xberubah…so..mcm mane saya nak membeli nyer?

zuanass - December 30, 2008 - 11:15 am

SN saya tk stuju dengan ayat SN yg last skali tu.. If you trust if soon or later someone will do smting ban on you, it WILL happen. BAik SN jangan pk sangat yang buruk .. PK yg eloooookkkk je.. sambil2 berdoa & tawakal la.. ;-)

aTan aHmad - December 30, 2008 - 10:58 am

Dia org ni tak pikir HARAM dan HALAL ke?

hanie - December 30, 2008 - 10:22 am

orang kat dunia ni macam maca, pray to Allah sn x kena macam tu

Your email is never published or shared. Required fields are marked *

*

*

There was an error submitting your comment. Please try again.