Perantis CS dibuka untuk 2009

.

Pada sepanjang 2008, kami telah menerima sejumlah kira-kira 30 orang perantis dan hanya 4 orang sahaja yang tinggal dan dilantik dan diberikan kontrak sebagai junior photographer bersama CandidSyndrome. Bayangkan…sebahagian besarnya tumpas. Antara penyebabnya ialah Passion Palsu. Ada juga yang nak cepat kaya dan kurang sabar, ada juga yang bagus tapi tak berdisiplin, ada juga yang tak larat untuk memenuhi requirement CS yang tinggi dan jadual latihan mingguan yang ketat. Kesudahanya, ramai yang berpatah balik. Sebagai prinsipal CS, saya tak pernah berkompromi untuk mencaturkan seorang yang tidak bersungguh-sungguh dan tiada minat untuk diletakkan dalam sebuah perkahwinan yang berlaku hanya sekali dan TIADA ruang untuk membuat kesilapan. Kerana ia tidak boleh berulang lagi.

Kepada yang berani dengan cabaran ini. Sila ikut arahan di atas. Kalau suruh email di atas tu, jangan pulak cuba-cuba nak email direct ke saya. Tak akan membantu apa-apapun dan tak akan sampai kepada jawatankuasa penilai recruitment CS pun. Kita taknak ramai-ramai…saya target tahun 2009 kita cuma hasilkan lagi 2 orang sahaja lagi photographer handalan 😉 itu sahaja.

SN

image_pdfimage_print

12 Replies to “Perantis CS dibuka untuk 2009”

  1. uishhh…menarik2.andainya aku di Mesia…dah aku joint ni.hope 2010,2011….akan buka lagi camni,Insyaallah masuk…good luck untuk semua yg joint!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *