Hari ini Hari Isnin

Di ambil sendiri oleh seorang Cameramom PhotoMama Orked sendiri. Saya baru applykan sedikit module PhotoMama dan dengan camera kopak kapak wife saya, ini lah hasilnya. Gambar selepas Orked mandi. Moment-moment macam ni, emak-emak lah yg dapat saksikan paling selalu.
Di ambil sendiri oleh seorang Cameramom PhotoMama Orked sendiri. Saya baru applykan sedikit module PhotoMama dan dengan camera kopak kapak wife saya, ini lah hasilnya. Gambar selepas Orked mandi. Moment-moment macam ni, emak-emak lah yg dapat saksikan paling selalu.
Ini 1 lagi. Tunggu PhotoMama akan muncul tak lama lagi. Anda lihat bagaimana camera handphone anda juga boleh menghasilkan imej-imej kreatif yang hebat.
Ini 1 lagi. Tunggu PhotoMama akan muncul tak lama lagi. Anda lihat bagaimana camera handphone anda juga boleh menghasilkan imej-imej kreatif yang hebat.

.

.

.BAPA

YAB Datuk Haji Abd Ghani Osman, Menteri Besar Johor

Saya dan Dinie (assistant) bersama YAB Datuk Haji Abd Ghani Osman, Menteri Besar Johor. Orang yang membawa pendekatan kerajaan Johor holistik. Semasa beliau menjadi Menteri Besar dulu, saya pernah hadir 1 majlis penyampaian hadiah (masa tu menang Pertandingan Esei Sains Johor), jadi naik atas stage di UTM, masa tu Tuan Haji Abd Ghani lagi, ambik hadiah dari dia. Tak sangka, masa cepat berlalu, dah 13 tahun berlalu. Terima kasih kpd Datuk layankan nak ambik gambar ni. Walaupun beliau kata, dia belum pakai baju melayu lagi, saya pula berpendapat, bila dah pakai baju melayu ramai orang pun ada gambar sama Datuk masa tu. Saya ambik pakai baju dalam rumah, baru nampak lebih personalise (perasan sendiri) heheheh. Apapun...sangat best jumpa YAB dan keluarganya.
Saya dan Dinie (assistant) bersama YAB Datuk Haji Abd Ghani Osman, Menteri Besar Johor. Orang yang membawa pendekatan kerajaan Johor holistik. Semasa beliau menjadi Menteri Besar dulu, saya pernah hadir 1 majlis penyampaian hadiah (masa tu menang Pertandingan Esei Sains Johor), jadi naik atas stage di UTM, masa tu Tuan Haji Abd Ghani lagi, ambik hadiah dari dia. Tak sangka, masa cepat berlalu, dah 13 tahun berlalu. Terima kasih kpd Datuk layankan nak ambik gambar ni. Walaupun beliau kata, dia belum pakai baju melayu lagi, saya pula berpendapat, bila dah pakai baju melayu ramai orang pun ada gambar sama Datuk masa tu. Saya ambik pakai baju dalam rumah, baru nampak lebih personalise (perasan sendiri) heheheh. Apapun...sangat best jumpa YAB dan keluarganya.

.

.

.

RUANGAN PEMBACA BLOG SN

Big fan of kerja2 Saiful Nang & Candidsyndrome... all the way from Brunei Darussalam..
Cleo said : Big fan of kerja2 Saiful Nang & Candidsyndrome... all the way from Brunei Darussalam..
Salam SN, Saya terjumpa gmbar ni td...lama dah x tgh fotopages SN sjk dah ada blog baru SN ni. Thought of telling u guys how sweet the both of u really are ;) toodles! - Regards Masyitah Jailani
Salam SN, Saya terjumpa gmbar ni td...lama dah x tgh fotopages SN sjk dah ada blog baru SN ni. Thought of telling u guys how sweet the both of u really are 😉 toodles! - Regards Masyitah Jailani
SN said : Thanks pasal hantar gambar ni. Dalam gambar ni ada gambar anak, ada tag ID dan tahu kerja mana semua. COmplete lah :D
SN said : Thanks pasal hantar gambar ni. Dalam gambar ni ada gambar anak, ada tag ID dan tahu kerja mana semua. COmplete lah 😀

.

.

Banyak benda berlaku, banyak yang nak diceritakan, terlalu pendek masa yang ada, terlalu sedikit dapat diceritakan, terlalu banyak yang perlu diselesaikan. Itulah kerja saya dan itulah apa yang anda buat. Blog ni dah jadi macam therapy kepada kerungsingan saya. Lebihbaik dari dilayankan kemurungan yang akhirnya…maut kerana stroke. Bertambah seronok, sekarang dah ada seakan-akan 2 hala dari pembaca dan saya. Sampai sekarang masih ada yang menghantar gambar menyatakan sokongan mereka kepada saya secara individu ataupun sebagai entiti CandidSyndrome. Saya ucapkan setinggi-tinggi penghargaan. Saya sayang anda.

Untuk mama-mama semua (papa pun boleh). Tunggukan kemunculan PhotoMama yang sekarang masih dalam progress pembangunan dan kejuruteraan. Meanwhile…Enjoice!

.

SAIFUL NANG
CEO / Principal Photographer
Colours of Asia Sdn Bhd
CandidSyndrome International
+60380766878 (HQ)
+6738880639 (Brunei)
+6013 3977715 (Mobile)
saifulnang@candidsyndrome.com

Founding Members of ClickCouture, Wedding Professional Gang!
www.clickcouture.com.my
.

The ONLY OFFICIAL Private Photographer Team for The Royal Wedding of Yang Teramat Mulia Paduka Seri Pengiran Anak Puteri Hajah Majeedah Nuurul Bulqiah binti Kebawah Duli Yang Maha Mulia Paduka Seri Baginda Sultan Haji Hassanal Bolkiah Mu’izzaddin Waddaulah, D.K.M.B., P.H.B.S dengan Yang Teramat Mulia Pengiran Anak Khairul Khalil bin Pengiran Syed Haji Jaafari

Saiful Nang's Facebook profile

image_pdfimage_print

17 Replies to “Hari ini Hari Isnin”

  1. Salam SN,

    “Banyak benda berlaku, banyak yang nak diceritakan, terlalu pendek masa yang ada, terlalu sedikit dapat diceritakan, terlalu banyak yang perlu diselesaikan. Itulah kerja saya dan itulah apa yang anda buat.Blog ni dah jadi macam therapy kepada kerungsingan saya. Lebih baik dari dilayankan kemurungan yang akhirnya…maut kerana stroke..”

    Kamek mintak izin pinjam kata-kata ini dari..kita ada persamaan dalam kata-kata itu, Namun ada yang membezakan kita, SN berlari mengapai apa yang di cita-citakannya…namun Kamek masih bertatih,kabur mencari apa sebenarnya yang Kamek inginkan dalam hidup ini…MY LIFE IS BLUR !!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *