Hasil PhotoCamp II – Zero to Hero in 3 days

Klik poster di bawah untuk sessi PhotoCamp yang ke 4 untuk Februari 2009. Sessi sebelumnya semua telah habis ditempah.

Ini adalah hasil orang yang masuk PhotoCamp dalam 3 hari 2 malam. Konsep latih tubi yang bertubi-tubi yang betul2 menguji ketahanan mental dan fizikal ini telah berjaya melahirkan 44 orang BAKAL legenda fotografi dunia (Jika mereka terus dengan disiplin latihan mereka). 95% dari yang menyertai PhotoCamp adalah mereka yang baru kurang 5 bulan membeli dSLR dan masih BARU dalam FOtografi . Kebanyakan mereka menggunakan equipment dan lensa yang sangat basic (kit lens, kamera murah dan ramai yang tak ada speedlight). PhotoCamp ajar anda PHOTOGRAPHY bukannya KAMERA.

Kepada yang masih berminat, PhotoCamp 4 pada Februari depan masih ada sedikit kekosongan. Klik di link ini —–> PHOTOCAMP 4 untuk keterangan lanjut. Tempat adalah sangat terhad dan tempat untuk PhotoCamp 3 telah semuanya penuh. Pelajari teknik latihan diri dalam fotografi yang membawa anda kepada cita-cita menjadi jurugambar yang hebat.

.

AMARAN: PhotoCamp hanya untuk mereka yang fit fizikal dan mental. Selain itu, mesti tahan maki, tahan kritikan bernanah telinga, tahan pedih ulu hati, tahan carut, tahan gurau, tahan segala-galanya kerana fasilitator2 PhotoCamp semuanya ganas dan tak pandai ambik hati orang. Biasa yang tak tahan mungkin akan makan hati juga. Kalau nak yang lemah lembut boleh pergi ke “Kelas Menjahit dan Memasak Cik Kiah di Balairaya Kg. Guar Chempedak”.

.

SAIFUL NANG
CEO / Principal Photographer
Colours of Asia Sdn Bhd
CandidSyndrome International
+60380766878 (HQ)
+6738880639 (Brunei)
+6013 3977715 (Mobile)
saifulnang@candidsyndrome.com

Founding Members of ClickCouture, Wedding Professional Gang!
www.clickcouture.com.my
.

The ONLY OFFICIAL Private Photographer Team for The Royal Wedding of Yang Teramat Mulia Paduka Seri Pengiran Anak Puteri Hajah Majeedah Nuurul Bulqiah binti Kebawah Duli Yang Maha Mulia Paduka Seri Baginda Sultan Haji Hassanal Bolkiah Mu’izzaddin Waddaulah, D.K.M.B., P.H.B.S dengan Yang Teramat Mulia Pengiran Anak Khairul Khalil bin Pengiran Syed Haji Jaafari

Saiful Nang's Facebook profile

image_pdfimage_print

21 Replies to “Hasil PhotoCamp II – Zero to Hero in 3 days”

  1. Kalo kena maki,carut, etc dgn faciltr tak pe asalkan hasil ILMU yang diberi memberi kesan pada student – Tak gitu SN??

    P/S – Tengah mengira hari utk join photocamp – Huhuhu

  2. betul la SN,
    pndek kate dia pnye kate kunci..
    “hati mau tabah beb..”
    tapi kan SN,cam ada kurang kejam skt la..
    sy pnh kene lagi kejam dari tu..
    so pe kate yg akn datang bg yang kejam lagi..
    kite import lagi pengkritik kejam tu ye..
    hehehehe bes..
    thankz to SN&CS TEAM..
    bagi ilmu yang sgt2 berguna..
    and tak kedekot ilmu..
    yang penting..kalau ada pgrm yang boleh
    saya join,sy pasti akn join..
    photocamp 2 memang best n gempak..
    kalu di bagi peluang lagi..
    mst nak join lagi..
    yehhhhhh…

  3. teringin sangat nak join latih tubi PHOTO CAMP ni kat mesia tapi apakan daya aku jauh….. apa apa pun … all the best pada semua yang terlibat dan semua yang organize camp ni….

  4. dengar cam kem tentera pun ada.. hahahaha.. teringin tul nak join..tp apakan daya DSLR tak ada.. tunggu beli .. pastu pasti join.. nak sedut ilmu SN..

  5. Buat SN..
    Photocamp memang best.. best giler

    Lepas balik photocamp baru mlm ni aku dapat tengok blog CS
    Maklumlah banyak keje kat opis kemudian hari sabtu terus pergi bercuti ke melaka dan genting highlands

    Tak sangka ada gak gambar aku kat blog CS walaupun kena kutuk kaw-kaw punya…

    Teknik SN ajar banyak membantu aku masa bercuti dgn famili.. sebelum ni aku malu-malu bila nak tembak.. tapi lepas balik photocamp semua tempat aku tembak kecuali jamban je yg aku tak tembak.. bini aku pun perasan lepas balik photocamp memang ada perubahan dari segi cara dan style aku ambik gambar..

    Buat dinie
    Ko memang best… kalau ko kena buli ngan SN bagi tau aku… hehehehe

  6. Assigment bertema memang memaksa kita mencipta sesuatu keadaan. Diwaktu yg sama, memaksa kita capture gambar yg keberkesanan.

    Walaupun macamana Group 2 tetap JUARA. Hidup Group 2(Photocamp 2)… hidup Fasilitor Adi Nang.

  7. “”PhotoCamp hanya untuk mereka yang fit fizikal dan mental. Selain itu, mesti tahan maki, tahan kritikan bernanah telinga, tahan pedih ulu hati, tahan carut, tahan gurau, tahan segala-galanya kerana fasilitator2 PhotoCamp semuanya ganas dan tak pandai ambik hati orang. Biasa yang tak tahan mungkin akan makan hati juga. Kalau nak yang lemah lembut boleh pergi ke “Kelas Menjahit dan Memasak Cik Kiah di Balairaya Kg. Guar Chempedak”.”

    ~maki hamun, carut semua tu…perlu ka untuk nak jadikan photocamp ni berjaya…? FIT yes, tu mmg perlu but carut, maki hamun and such, to my humble opinion, tak perlu to that extend la..tak boleh ker buatkan camp yang lebih beretika..i was thinking u’re an ethical man..

  8. aizajasmi : Unfortunately I’m not (I’ve my own way, back-off if u don’t like it). Yang kena maki, carut, kutuk tu gambarnya…bukan peribadi peserta. This is my program this is my way, ethical or not, so far…ZERO COMPLAINTS from participants ok.

  9. aizajasmi: i kena maki hamun, kena kritik, kena gurau, kena kutuk, tdo x cukup dan ape2 lagi…x bisin pun..i dtg ke photocamp dgn satu tujuan utama je..nak bljr dari pro photographer mcm mane dia org dpt ambik gmbr lawa dgn alatan x seberapa, tempat pun x lawa kat tepi2 jln je, tapi dpt hasil yang sgt memuaskan…u ada pegi ke photocamp ni??? ataupun just dgr dari crita org je…pigidahhh…

  10. tak baik wooo.. sebagai photographer kita kena jaga etika yg baik, takot terbawa2 sifat2 negatif..

    jangan mare aaa..

    sapa setuju angkat tangan !

    jangan angkat kaki.. tak molek.. ekekeke..

    bila nak SN nak jelajah mai Perlis nie ?

    ari tu mai park keta saja.. mai la lagi..

    🙂

  11. those attended fotocamp 1 & 2 well done.
    rata rata ramai dapat sesuatu yang berharga dari fotocamp.Pada saya yang baik kita jadikan guidance so as the other way round.Kita semua boleh menilai mana yang yang kita nak ikut.
    nak jaga hati orang ke tak nak ker..niat masing masing Allah jer yang menilai nya.Semoga fotocamp terus bertambah maju dan melahirkan golongan fotografer yang professional.InsyaAllah
    in the way thanks to what Capt jahudi has mentioned!!!!!!!!!!!!

  12. Hi Saiful N,
    Well Done n Keep up your good work.
    And don’t worry about all those negative comments.. May help you to improve, but as we all think, you’re already at your level best in providing and sharing knowledge to the others.
    I’ve registered for Photocamp Feb 2009.
    Hope this camp will be truly beneficial to me and the rest of the participants.
    Cheers!!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *