44 Replies to “Apa itu PhotoMama?”

  1. The logo is soooo cute!
    teringin sgt nak join, tapi nampak gayenye kena bli SLR, kitaorg ader camera digital biase jer la SN…huhuhu

  2. aaa saat yang ku tunggu udah mau tiba … tapi bila nak buat nih SN? jangan time saya dah bersalin jer udah ler … aaahhh bilakah? bilakah? bilakah? saya pun takde D-SLR …

  3. lepas fotocamp,foto mama la plak…pas tu fotocamp #3 pas tu foto apa ek….thrill thrill thrill hah ada fotostat plak kot he he he. compliment to the logo designer anyway

  4. Ajzie : Tunggu pelancarannya nanti di TV & Media dan paling penting dalam blog ni.
    Ewanthanie : Thanks…i designed the logo.
    Fayza : It’s muchhhhh lesser than paying electrical bill a month
    Nana : Mama selalukan gemut hehehe

  5. fees monthly ker?
    sedikit kesal kerana tidak lebih sbr untuil afford buying DSLR..tapi yg ada pun skang ni not fully utilize..thats y im loooking for sifoo..^_^

  6. salam en saiful, sy berminat nak join this photomama , suka ambil gamba tp tak penah pegi mana2 kursus fotography, saya nak cr ilmu sebab tak mo org cakap pakai dslr tp amik gamba cam kamera kopak kapak huhuhhu ramai gak mommies dari perak yg sure nak join .. tp bila yek ??? kalau bleh dalam hujung minggu yek ..sebab kita kerja gomen ..emm mahal ker ??

  7. Sher, cuma serendah bil astro anda 2 bulan jer awak boleh mengikuti kursus PhotoMama sepanjang tahun 😉

    Apa itu PhotoMama?? Workshop kah? Superman kah? Atau kah kah kah?

    Tunggu jawapannya nanti lepas launch 😉

  8. assalamualaikum,

    saya cuma nak beri pandangan sedikit berkenaan nama “photomama”. Nama photomama registered trademark untuk sebuah company online printing di NY. (macam fujifilm & eoe di Malaysia). Saya takut nanti ade conflict dan dia boleh ambik legal action nanti. 4 tahun lepas ada sebuah company advertising di Kuala Lumpur disaman oleh WB disebabkan oleh mengeluarkan iklan menggunakan idea yang berkonsepkan sebuah kartun dibawah trademark WB. Saya cuma memberi pendapat. Insyallah.

  9. J, terima kasih atas ingatan tu. FYI, paternship itu bersiat local. Hanya syarikat besar sahaja yg mampu utk patern ke seluruh dunia spt Warner Bros. Kemudian, ada kategori dalam setiap paternship. Nokia kalau register under kategori berkaitan, tak boleh saman makcik yang bukak Restoran Nokia Nasi Kandar.

    SN kalau buat sesuatu, study dia dah mendalam dah. InsyaAllah apa yang awak risaukan itu tak bawa apa-apa masalah kat saya.

    😉

    Yani : Photomama ni, takde anak pun boleh jugak masuk. Apakah itu Photomama? hehehe

  10. as’kum…
    menarik sungguh Photomama ni coz i baru jd mama kpd my baby boy…
    hopefully blh join n blh bg manfaat kt i…
    ye lah, fulltime wife+mum…
    jgn lupe emel kt i bile dh launch… sure i trs surf thru ur blog…

  11. hi SF, i really interested nak join.. tp i tinggal di spura… boleh join ke?? memang setiap masa kalau boleh ada saja gamba baby i yg i snap… i juz use normal digital camera.. DSLR x mampu nak beli…

  12. hi SN,

    i really interested nak join photomama ni.. the prob is, i stay in spore.. so how?? is there any chances 4 me 2 join ur photomama??

    i like 2 snap my baby pic.. tp x profesional lah.. tht y i interested nak join.. i’m using normal digital camera only..

  13. mama sara, photomama is designed to meet a million mothers and more no matter where they are and what camera they r using. Wait for photomama…u don’t know yet what is photomama 😉

  14. SN.

    Mcm best la photo mama ni… belum join lagi tu. Tgk LOGO superb!!!

    Kalau next badge ada buat lagi tak?
    Nak kumpul budget la utk enroll bersemangat ni…

  15. Seriusnya terasa ingin join..tapi dah lepas ke? Tadi pun dpt tau mll ur wife punya fp..nak la..sy ada dua org model nih!!
    Tapi saya cuma ada EOS 450D dgn lens kit ja..lum mampu nak beli lens yang mahal..setakat ni tgk tutoriol dari youtube aje..nak ambik kelas malu tak de budget sbb fees mahal + segan sih kiternya kamera semi pro aje.. tapi kalu encik saiful kata yurannya cam bayar duit astro aje..isyallah cukupla kot budgetnya..tak payah nak pecahkan tabung ayam ku ituuu…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *