Now in my blog : Rakaman LIVE WW – Astro Awani

Untuk yang terlepas siaran langsung semalam dan siaran tertunda 2 kali sampai yang last pada pagi tadi jam 6.30 pagi. Sekarang saya hidangkan rakaman live tentang PhotoMama. Apa itu PhotoMama??? TUNGGUUUUUUU…….!

I was there for 15 minutes Live interview regarding my HOT & SPICY dedication to all Mamas on the earth. It was about PhotoMama. Ready to be a PhotoMama? I’ll tell you exactly my experiences with Orked and the tips to photograph the baby then u can be a good photomama. (Rambut dah macam Donald Trump dah…cuma belum ada private jet sendiri, masih kumpul duit)

Interviewed by Linawati, Dangsuria & Zul from WW Astro Awani. It was fantastic 15 minutes talk where I can share my view to 25 million Malaysian. Thanks for Rosli CST for the insertion Video. Ada ulangan untuk rancangan ini pada jam 4.30 petang ini dan juga 6.30 pagi (esok). Kepada yang terlepas boleh tengok rancangan ulangan ni. Terima kasih kepada semua warga kerja WW yang best. Thank you Dangsuria, Linawati, Hafizah & Ass. Producer yang tak tanya nama pun tadi. Thank to Irfan Khairi as well for the opportunities and to my little Orked….you are Fantastic!

image_pdfimage_print

34 Replies to “Now in my blog : Rakaman LIVE WW – Astro Awani”

  1. sepul, rambut ko kelakar la.. hahaha.. mcm pakai wig pun ade gak kan.. hahahha.. tp its a good start for photomama thinggy. looking forward for our new product next year. congrats bro!

  2. assalamualaikum abg SN….nie kali pertama drop comment pd abg SN,n kali pertama tgk abg SN life d t.v td,cuma terlepas beberapa minit yg awal td tue jer…hmm..just wanna 2 say that tip’s yg simple n imput yg besar utk semua pecinta fotografi…semoga abg SN lbh sukses n kami semua turut berbangga dgn kejayaan abg SN hingga sampaike tahap ini…wsalam.

  3. Salam…

    Malam ni di TV Suria (spore) jam 9 mlm akan di tayangkan kisah ‘Dol dan Minah Nak Kahwin’ yang dulu SN ade ceritakan candid syndrome ada terlibat dalam drama tu….jadi kepada sesapa yg berada di kawasan johor boleh tonton malam nie…

  4. tahniah SN…tips yg sgt menarik,blh cuba nanti ni…sy ni peminat hasil kerja & motivasi2 yg diluahkan dlm blog SN ni. Hidup org Felda Tementi (satu Felda & satu sekolah dulu..hehehehe).Saya amat bangga dgn anda.

  5. Saiful.. ngaperlaaa ko kacau market kids photographer.. sekarang semua mak bapak dah taknak hire kids photog dah pasal dengar saifulnang cakap kids photog sampai 2-3 ribu.. ni kira ko naik atas sambil pijak kepala dan periuk nasik photog photog kecik kecik ni. sian diorang. aperlaaa.. kau takyah sebut tu pun takpe.. orang memang akan support nyer idea ko. ko dah memang idola, jadi ko patutnya kena jadi leader.. ko lah peluang photog kecik kecik nih nak menumpang. patutnya ko promote diorang. bukan semua orang ada peluang masuk TV macam ko. Aku rasa ko kena mintak maaf la atas quote ko tu. kalau ko mintak maaf, sure kredibiliti ko naik..

    hmm.. ok dari satu aspek lain lak, aku ucapkan tahniah atas kejayaan ko ni. orait bro.

  6. Thanks for your comment in my blog. In the positive side (which is much more-i strongly believe), 2 photographers already said thanks to me for rising-up the market standard for kids photography. Now they have a lot of customers willing to pay them 2-3k for kids photography. Just like what i did in wedding, People hate me for saying harga fotografi per event shud be minimum 1k (3 years ago in The Sun), orang marah macam u, tapi immediate effect, now u pun dah boleh charge orang kahwin ribu2 kan? Take it positively. Setiap gerak dan kata ada kesan positif dan negatif kepada orang2 tertentu, kalau saya cakap RM500-1000 nanti ada pulak kakak2 pro yg ambik gambar baby marah pulak pasal dia charge 2-3k dan tak boleh cari makan. Setelah memikirkan kesan dan akibat, statement telah dikeluarkan dan saya benar-benar firm dan takkan tarik balik. Tujuan saya, semoga arena fotografi lebih warna warni dan lebih ramai fotografer yang berjaya dan hidup senang seperti mereka yg berkerjaya professional yang lain. Sit back and think again 😉 good luck!

  7. Betul kata SN tu. Yang jelas dia tak kata kid photograper kecik kecik… dia kata harga untuk panggil professional … Dulu orang melayu terutamanya tak reti lansung nak appreciate photo2 cam ni, ambil gambar kawin semua nak free atau mintak tolong anak anak atau tetamu snapkan pakai kamera otofokus sendiri atau pinjam.

    Kali pertama terkejut tengok gambar cantik-cantik SN shot waktu malam dalam gelap di Dataran Merdeka, waktu prep Majlis OKU Feb 2006 dulu, terus follow sampai sekarang.

    Tahniah SN, untuk life interview .. short and precise…

  8. Sn saya nak jadik photomama tew jugersssssssss jgn lupakan moon yer sn

    alhamdulillah …moga moga org nampak kenapa mak apak sgt obses nak amik gambar anak sendiri . nak amik sendiri tapi yg cantik sama seperti photog pro . Di mata kiter mmg la anak anak kiter la yang paling cantik di dunia nih …so sementara dia org masih kecik kiter amik la gambar banyak2 …so that nanti bila dia org besar2 dot la tatap wajah dia org yg kiut kiut time kecik

    i 100% agree ngan Sn …utk gambar anak ..mama / mummy / ibu dia la yg paling hampir n paling banyak peluang nak snap gambar dia .

  9. I guess I have to agree with Saiful Nang, we have to take this positively. I believe and hope child photography will be appreciated even more after this 🙂
    And congrats on MIPP.
    I wish MIPP a big success 🙂
    Ameen.

  10. bro saya minat lah gambar bro. lagi2 pic baby… sy penah juga snap pic anak saya mcm tu…. tp cuma sy tak reti nak edit jer… ada ker bro buat class editing n brapa coz nya?

  11. kamera en saiful tu mahal.. ramai mama2 pakai digital kamera biasa je, cuba ajar guna kamera digital biasa betul, boleh cantik ke gambar? Kan en saiful kata ‘mothers don’t have to invest a lot to snap beautiful priceless moments of their babies’

  12. Khai, tengok dulu baru tau camera mahal ke tidak yg saya guna di photomama. Tak tengok lagi jangan buat andaian awal 😉 kang rugi

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *