CS RAYA – THE MAKING

Apa jadi kalau saya seorang photographer tiba-tiba bulan puasa ni jadi Pengarah filem. Idea dicetuskan dari Roslee CST, dia yang gatal offer nak buatkan iklan untuk CS free jer. Ok lah, kemudian dan dan tu jugak saya capai “buku idea” saya dan pilih idea mana yang pernah ditulis dulu-dulu masa zaman saya berkecimpung dalam bahagian produksi filem. Dari segi pengarahan rasanya dah banyak berkarat. Alhamdulillah ada Assistant director masa tu Incik Menejer KeMad Hassan ada tolong sedikit sebanyak sebagai DOP merangkap assistant derekter. Rosli jadi DOP dan lain2 warga CS senior dan junior jadi crew dan grip. Tak lupa antara yan gterhebat ialah pakarsolek pengantin yang tersohor Eleena Lamat yang berjaya buat muka makcik tu 10 tahun lebih muda dan dalam scene akhir menampakkannya 10 tahun lebih tua (it’s not an easy work…kudoss Eleena!) Pelakon utama kesemuanya terdiri dari mereka yang dibawakan KHAS dari RUMAH PENGASIH WARGA PRIHATIN, Sungai Ramal Baru Kajang. Tunggu sahaja nanti kemunculannya…

SN

image_pdfimage_print

9 Replies to “CS RAYA – THE MAKING”

  1. wah sn,skg dah jadi SN nisfu ea??
    saya kelihatan tadi macam Dr Intan je?
    tol ker dah turun padang..???
    hebat ye..hehehhe..
    nape pelokon nye tak dari warga cs..
    kalau dari warga cs mst riuh kan..
    hehehe..tahniah la sn..

  2. salam bro..
    mcm kat kadang kude gue ajer..hehehe
    kat UPM yer..harap2 kejayaan bro boleh buka mata anak2 melayu yg jadikan miskin tu sbgi alasan tuk gagal…
    “jgn lupe kabaukan kt gue bile buku dah kluar yer” 😀

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *