Orked is now 10 days Old

THANK YOU NOTE

Terima kasih yang tak terhingga kepada semua kiriman2 ucapan selamat, tahniah dan doa kesejahteraan saya sekeluarga termasuk ahli baru Nang’s family, Cik Orked. Saya cuba juga reply SMS secara peribadi kepada ratusan SMS tetapi hanya lepas 10 dan saya give-up melihat ratusan lagi dalam SMS inbox dan saya harap dengan ucapan terima kasih secara terbuka ini dapatlah kiranya kesemua anda menerimanya dengan hati yg berbunga2 Orked hehehe. Tak kurang juga ratusan ucapan dalam blog ini dan juga dalam facebook saya (saifulnang@gmail.com). Terharu dan rasa nak menangis atas concern kesemua readers tentang kelahiran puteri Orked saya.

Alhamdulillah isteri saya telah melahirkan seorang baby comel bernama Orked seberat 3.88kg atau 8.8pounds tepat jam 4.38ptg bertarikh 20082008. Banyak no. 8 dan saya harap itu rezeki banyak buat saya sekeluarga dan juga keluarga CandidSyndrome. Baby dalam keadaan sihat dan Intan dalam keadaan stabil dan tentunya saya still alive and kicking!

Tak ada ayat bisa mengammbarkan kegembiraan saya yang baru mengalami pengalaman fatherhood yang pertama. Terima kasih juga kepada beberapa prominent people yang turut menghulurkan ucapan tahniah secara langsung atau tidak termasuk Datuk Dr. Jemilah Mahmud (MERCY), Fatiemah Mahmud, Irfan Khairi dan yang paling mengharukan ucapan tahniah dan pujian secara tidak langsung terhadap kerjaya patik dari  HRH Sultan Perak Darul Rizwan Raja Azlan Shah dan HRH Raja Muda Perak Raja Nazrin Shah yang telah diperkenalkan kepada saya oleh Datuk Dr. Jemilah Mahmud. Ampun patik kalau patik melanggar adat. Gembira patik dapat mengadap sembah Kebawah Duli Tuanku. Semoga Allah mengkurniakan rahmat dan kebijaksanaan Tuanku mentadbir hamba rakyat.

Tak lupa langsung kepada segala SMS dan phone call yang tak henti-henti dan lawatan2 rakan dan saudara mara yang ada sebahagian besarnya semasa ketiadaan saya di rumah serta di Hospital. Terima kasih juga kepada semua rakan taulan dan suppliers di Sydney, London, Dublin, Morocco, Makkah, Dubai, Abu Dhabi, Washington DC, Los Angeles, New York, Hanoi, Beijing, Bangkok, Jakarta, Bandar Seri Begawan, Cairo dan banyak lagi yang mungkin saya terlepas kerana ucapan anda tetap sampai menjangkaui sempadan geografi..u know who u are πŸ˜‰ . Lebih 1 ratus SMS yang tidak ada signature dan tidak diketahui pengirimnya juga saya nak ucapkan terima kasih jutaan terima kasih atas kiriman ingatan serta doa-doa anda. Segalanya berjalan sangat baik seperti yang diharapkan. Jangan berkecil hati sekiranya ada SMS tidak berjawap, ada comment blog tak sempat nak respond, ada message di facebook yg tak sempat di pandang. Jika sudu tersalah letak, jika gelar tersalah gelar, kalau ayat kurang manisnya, saya dan keluarga memohon ampun dan maaf kepada semua.

Sekarang, saya persembahkan sedikit gambar terkini puteri comel saya yg bernama Orked yang telahpun berumur 10 hari pada hari ini.

Orked berselubung dengan towel daddy. I’m not commercially a baby or kids shooter. Unlike my brother Adi Nang that have 2nd interest in Baby & Kids (other than weddings). For those out there, I may  not be available for kids & baby photography, but insyaAllah, very soon after I master the technique of handlng and psyco the kids, then I’ll open a workshop on how to photograph your own baby in the proper and artistic way. because I believe, u can’t afford to call a professional everyweek to photograph your kids progress. But u definately can afford to own a cheap (if not the top end) dSLR. I can teach u that…let me master the arts of handling kids first πŸ˜‰ It doesnt mean u don’t need to hire a professional after that. Occassionally, u need to get the professional touch jugak.

Ini gamabr Orked lagi dalam raga buah salah yang nenek dia bawa balik dari Yogja last 2 weeks. I realize, 1 of the tips to get the baby calm is to make sure deorang dah kenyang, lampin dah tukar dan selesa. I created a pretty good and comfortable nest for Orked in this raga. I’ve a lot of pictures for this, as for now…enjoice!!

.

DADDY ORKED

image_pdfimage_print

18 Replies to “Orked is now 10 days Old”

  1. salam orked yang comel itu…kecil2 macam ni bolehlah letak dalam raga kan? sangat comel dia dibuli dengan senang hatinya oleh daddynya itu…hoho…dr. intan tak komen pape ke? :)… πŸ˜‰

    p/s: kirim salam peluk cium sama itu orked! take care orked…

  2. Assalamualaikum,

    1st.. tahniah kerana mendapat seorang cahayamata yang comel,,Alhamdulillah.

    Gambar nya yang classic,, congrats sekali lagi SN.. πŸ˜€ dan tidak lupa diucapkan SELAMAT MENYAMBUT KEDATANGAN BULAN BERKAT BULAN RAMADHAN UNTUK SN, ISTERI INTAN DAN ORKED…

    Semoga bertambah berseri dengan kehadiran sebutir permata yang tak ternilai harganya….

  3. ur baby is sooooo cute!!
    congrats n keep on the good work SN
    krim slm kat kak long yer
    ckp jgn lasak2 coz stil
    dlm pntg tu..heheeh

    cant wait to hve 1~*sigh*

  4. salam Ramadhan…
    tahniah atas kehadiran cahayamata (orked).smoga kalian bahagia n bertambah rezki.
    Tahniah Saiful Nang’s. nama Saiful Nang’s mmg meletop dh skg ni.smoga anda lbh brjaya n dpt mencipta nama d persada dunia dlm bidang foto.Gud Luck bro!!!

  5. hi saiful..
    i like the name.. Orked.. so unique and classic.. I bet u now mesti sgt2 excited to capture ur daughter kan.. like every second nak capture gitu.. enjoy the moments sn.. πŸ™‚

    Together with 8-10 months babies, this is my fav age to document too… ahh newborn.. so fragile.. they can curl their body into a little ball.. bau pun sedap.. and shooting newborn really tested our imagination and creativity too.. and oh.. not to forget.. we have always to be patience with them.. sebab many unexpected things will happen during the photography session.. like nangis2.. tak selesa.. cranky etc.. but when u have the passion, anything can do.. tul tak? πŸ˜‰

    SN.. just a 2 cents idea from me to share.. if u have like barang peninggalan arwah ur mom like her kain batik/sarung.. or anything.. maybe u can put Orked in them.. or maybe arwah have her fav chair ke.. u can put orked and try to capture her berbaring on the chair.. anything that will give u a sentimental value between arwah ur mom with her cucu.. :-)mesti rasa sgt meaningful nanti..

    re : yup that were Shauqi & Hanim with two of their triplet and 1 newborn. and thanks for the inspiring comment too.. πŸ™‚

  6. so adorable orked…
    kecik2 dah main buku engineering…
    by stahun nnt orked dah pndai wat engineering economy tu.. hehhe…
    amin.. nn doakan segala yang terbaik utk orked, mummy and daddy.
    psst: daddy ada dapat email nn rgrding the rumah pngasih?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *