Perasmian LAFA Pixellutions – Batu Pahat

Photography by Udey Ismail

Lam (left) and her partner Faiz (not in picture) was one of CS customers before. Both of them turned to love photography after that. Sekarang…dua2 dah buka sebuah studio fotografi yang khusus untuk wedding di Batu Pahat. Surprisingly, last 2 weeks, Lam told me that she and Faiz would like to invite me to the opening ceremony. I said, yes I will come. Then Lam asked my birthday, tanyalah jugak kenapa? She said…nak dapatkan tarikh yang baik untuk launching tu based from Chinese Horoscope. Rupa-rupanya saya ni “Young Horse” rupanya hehehhe (in this case…Obese horse lah). Lagi surprise…both of them nak I yang cut the ribbon. Mula2 plan lagi gila…si Lam ni siap nak Dong Che Dong Che (Tarian Singa) dan bakar2 mercun lagi…malangnya, buat hari Isnin (ada Ong lah ikut my horoscope) so…budak2 yang nak jadi singa tu semuanya sekolah hari ni.

Masa ucapan perasmian, benda pertama saya cakap…”SAYA BUKAN YB” untuk kawasan ini atau kawasan2 lain dan bukan pada hari ini dan bukan pada masa akan datang. Saya Saiful Nang, Jurugambar Perkahwinan dari KL (Just in-case sebahagian guest tu wonder who am I standing in front of them and give officiating speech). Malam tadi tanya Lam, what is the dress code, she said…ala biasa2 shj, ini majlis kecik2 shj. I pun tak risau lah…tak lah expect ada kompang, red carpet bagai. So…pagi tadi bangun, just grabbed my Polo T-shirt with my jeans. Casual betul…sekali rupa2nya siap bercanopy2 bagai…alaaa…rasa nak u-turn pegi shopping dulu kat Batu Pahat cari baju lain.

Gambar di studio putih LAFA. Sebelah kanan saya tu cikgu yang lari dari sekolah untuk dtg perasmian kejap. Wlaaubagaimanapun dia kena balik sekolah utk kelas Kimia dia jam 11 pagi. Kiri saya tu Doctor di HUKM dan diorang ni semua happy clients LAFA. Baju purple tu lah Lam dgn anak dia yg pakai school blouse dan emak Lam. Masa opening speech by LAFA, dia bagitau yang saya secara sedar atau tidak adalah orang yg bertanggungjawab dalam memberi inspirasi kepada mereka sehingga kepada pembukaan LAFA. Seriously saya tak tahu sampai ke tahap macam tu. Honestly…they have a strong drive to be a well-known brand in Wedding Photography.

Otw balik KL, singgah makan durian tepi jalan kat Parit Raja. Saya dgn Rosli (Videographer) dan Udey sahaja bertiga yang ke sana. To LAFA…all the best!

image_pdfimage_print

11 Replies to “Perasmian LAFA Pixellutions – Batu Pahat”

  1. Saiful,
    Thank You! Thank You Again For Coming Down South!!

    Kecik-kecik ajek .. Bila SN yang datang terasa grand sampai ada orang ponteng sekolah! Itu cikgu sudah kantoi nampaknya. Hahahha!

    We are really honoured to have you as our VIP. The opening script is true,
    you truely inspire us sampai ke situ ..
    Thank you again!

  2. what a waste sbb xtahu lak SN nak dtg bp…kalau x leh kidnap utk dapatkan skit ilmu…

    kat mana ye lafa picellutions ni…xpenah tgk…
    kalau tau SN nak dtg confirm sy skip kuliah…
    sedihnya

  3. really cool dpt jumpe n borak dgn SN ari isnin aritu!
    senang2, dtgla lagi.hehhee..
    kirim salam sama udey n roslee juge okies..

  4. Alhamdulillah…berkesempatan jumpa Bro Roslee (CST) & Bro Udey .. Bro SN sendiri…nice meeting you guys. To Bro Udey…so sorry!! dtg2 tanya battery cz my compact cam. battery weak already. loo..kenapa x cakap nk makan durian…klu x sy boleh bawak masuk dusun durian..n kotip sendiri bro real…aiseyyy!!

    To Lafa…congratulations to u both…n best of luck on you biZ..cheers.

  5. SN..caya la jd VVIP rasmikan LAFA…lam& faiz xde invite bdk2 BP lain ke?
    pasni bole sewa korg punye white room ar,kasi tembak model!!congratulation to LAFA tok studio korg n SN gak sbb sayap mkin kembang skng ni…bdn pun makin kembang je mcm..hehe!!

  6. Lorrrrrr tiba di BP dah yea? Parit Raja… erhmmmmmm dekat dah dengan rumah kami……Kenap x info awal2.

    Lafa dimana yea?

  7. lorr…
    SN sampai kat bp while im in KL la..huwaaaa..
    missed that great opportunity nak jumpa sifoo photo…

    but quite happy sbb makin byk wedding photographer kat BP.. so i’ve plenty choices for ‘coming days’…wink2..

    p/s : i’ve seen those kembar during school time..i saw the doc at during works too..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *