VACANCY & FOODball

(TERIMA KASIH, POSITION TELAH DIPENUHI)

Ada kekosongan lagi. Rasanya 1-2 bulan ni banyak pulak buka kekosongan. Bagi yang telah menghantar permohonan bagi jawatan PR Executive, jawatan tersebut masih belum diisi lagi, walaubagaimanapun kami mempertimbangkan jawatan tersebut pada 2-3 bulan kehadapan lagi dan keperluan belum terlalu mendesak. Untuk jawatan LAYOUT ARTIST pula, pemohon yang layak telak dipanggil untuk interview. Yang tidak terpilih anda juga bagus tetapi mungkin kerana kami mempertimbangkan beberapa kriteria secara terperinci untuk jangkamasa panjang. Untuk jawatan Account clerk ini, sila apply dgn menghantar resume kepada saya di saifulnang@candidsyndrome.com sekarang.

.

FOODball “EURO 2008 FINAL”

Sebenarnya tak ikut sangat Euro ni. Tapi untuk setiap perlawanan besar memang final mmg saya tak pernah miss nak tengok. Bukan kerana saya terlalu minat bola. Tapi saya suka menyerap SEMANGAT bermati-matian pemain setiap pemain. Mereka mengasak, mereka menendang dan ditendang dan jatuh mereka bangun semula dan meneruskan permainan sehingga ke saat2 terakhir perlawanan. Ada banyak pelajaran disitu…terutama algi AURA semangat itu akan makin panas terasa pada perlawanan final.

Percaya atau tidak?? Malaysia kalau kepada Manchester United dalam siri perlawanan persahabatan kerana 1 faktor besar….”MEREKA MENGALAH SEBELUM BERLAWAN”. Contohnya…belum berlawan mereka dah kalah semangat. Dalam hati kata “Dapat seri pun jadi lah…MEREKA HEBAT”. Padahal mereka sama shj macam kita. Cuma mereka yakin. Paling obvious semasa line-up sebelum perlawanan. MU team berdiri tegap mendada dan eyeline kepada 1 tempat sahaja dan tidak melilau. Melambangkan keutuhan semangat mereka. Pemain Malaysia boleh pulak time tu lah jugak nak stretching2 badan, warm-up2 dan menggelesah. Kat situ sahaja…kita dah KALAH SEMANGAT.

Semasa Salahudin Al-Ayubi bertempur dengan tentera lawan semasa perang salib, beliau meletakkan barisan pertahanan bergajah, berkuda dan anak panah dibarisan hadapan bersama artileri yang terbesar dan terhebat dibarisan hadapan dan menggerunkan lawan yang jauh lebih besar bilangannya dengan laungan “Allah hu Akhbar”…kenapa perlu laung kuat?? Sekali laung…gerun tentera sebelah lawan. Di latih kalau 1000 org boleh menjerit seperti 10,000 orang bala tentera.

Last night, I hosted the Football final at my house. It ended as FOODball between RJ and I. Dlm gambar tu RJ. Dia sorang yang survive sampai ke rumah saya. Ada beberapa yg hantar SMS between 12am-2am cakap sorry tak dapat datang. Last2 budget 4 orang makan tapi makan lah dgn RJ sampai habis final. Habis kira2 jam 5 pagi. Since I supported Germany (kampung kereta saya) dan germany kalah…then rasa macam geramm pulak. Tapi kereta saya tak salah walaupun dia berasal dari german. RJ about to go home masa tu, tapi dia tanya a few questions about my car. Last2 I offered him for a test drive at 6am. Jalan clear sangattt…

ENJOICE!

SAIFUL NANG
CEO / Principal Photographer
Colours of Asia Sdn Bhd
CandidSyndrome International
+60380766878 (HQ)
+6738880639 (Brunei)
+6013 3977715 (Mobile)
saifulnang@candidsyndrome.com

The ONLY OFFICIAL Private Photographer Team for The Royal Wedding of Yang Teramat Mulia Paduka Seri Pengiran Anak Puteri Hajah Majeedah Nuurul Bulqiah binti Kebawah Duli Yang Maha Mulia Paduka Seri Baginda Sultan Haji Hassanal Bolkiah Mu’izzaddin Waddaulah, D.K.M.B., P.H.B.S dengan Yang Teramat Mulia Pengiran Anak Khairul Khalil bin Pengiran Syed Haji Jaafari

The ONLY Official Photographer Team for “Merdeka Raksasa” in conjunction of the celebration of 50th Anniversary of Malaysia Independance. Assigned by The Malaysia Government

image_pdfimage_print

6 Replies to “VACANCY & FOODball”

  1. Kudos for the test drive SN. The marvel of engineering before and after the (FOODball) event was really staggering…

    @Intan: a’ah.. tak bising sangat sebab yang kuat tu bunyi entah apa dari tingkat atas? macam dengkuran kot.. *chuckle*.. just kidding! 😀

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *