Inside CS’s Office

Garangest boss. His job is to THINK and always THINK. Other than that, he’ll blog or driving on the highway at 180kmph and test the brake until the ABS system is on. He believe, that would be a good terapy for the recent fuel hike.

He’s the webmaster. Pak Tarm, just got engaged…or merely SOLD-OUT now. Inilah orang “Kanan” saya kerana di ofis dia duduk sebelah kanan saya. Orang yang rajin bekerja dan sangat dedicated…spesis2 pekerja seperti ini sangat terancam kepada kepupusan (Masa tulis ni Tarm tgh letak pisau kat leher saya)

Paling muda, 19 tahun umur tapi sangat dedicated dan sangat cepat improvement. Hari-hari dia paling cepat sampai office. Bagi jiran2 sebelah menyebelah mungkin ingat dia ni orang Nepal yg jadi security pasal tunggu office bukak (takpe nanti saya buatkan 1 kunci). He’s my Junior Photographer as well as a designer in the office. Spent many years in his life in Jakarta to learn something ordinary people can’t get. Kiranya macam Spiderman jugak lah dia ni. To all of u, I’ll showcase Dini’s picture soon…and u won’t believe it snapped by a 19 year old boy.

Lelaki gemuk dihadapan itu ialah Shafiq Akmal. Berat 100kg, tinggi 180cm, umur 24 tahun, gemuk tak hensem, melatah dan jinak didekati oleh sesiapapun yang datang office termasuk “bai” jual karpet Parsi. Dia adalah Senior photographer CS dan antara photographer CS yang agak hot jugak. Walaupun dia berjambang, tapi hatinya tidak berjambang. Sebelah kanan sekali yg blur tu Mukhriz Latif. Dia memang blur pun. Duduk office selalu blur-blur jer. Sekarang takpe boleh cakap apa2pun pasal sekarang dia masih berada di Bandung untuk shooting gambar sambil horey-horey sambil minum sirap Bandung. Hobi beliau mengembala unta dari Abu Dhabi, bela gajah Thailand dan juga kucing Bali. Balik dari Bandung tak tau binatang apa pulak dia nak bela atas meja office. Yg tengah2 paling blur tu takyah kenalkan lah…pasal gambar dia dah ada kat iklan gigi kolget kat atas.

Mereka adalah antara hardcore2 CS yang sangat berdedikasi (buat masa ini sebenarnya ada beberapa lagi, cuma xde gambar jer). Mereka sangat rajin ketawa dalam office dan melalak tak kira office hour. Jadi saya sebagai ahli fikir kadang2 terpaksa buat kerja berfikir tu di luar office pasal tanak mengganggu diorang ni melalak dalam office terutama sekali Shafiq Akmal. Yang lain ada banyak lagi cuma buat masa ni, ini jer lah dulu…nanti yg lain2 akan menyusul kemudian hari. TQ for reading

ENJOICE!

SAIFUL NANG
CEO / Principal Photographer
Colours of Asia Sdn Bhd
CandidSyndrome International
+60380766878 (HQ)
+6738880639 (Brunei)
+6013 3977715 (Mobile)
saifulnang@candidsyndrome.com

The ONLY OFFICIAL Private Photographer Team for The Royal Wedding of Yang Teramat Mulia Paduka Seri Pengiran Anak Puteri Hajah Majeedah Nuurul Bulqiah binti Kebawah Duli Yang Maha Mulia Paduka Seri Baginda Sultan Haji Hassanal Bolkiah Mu’izzaddin Waddaulah, D.K.M.B., P.H.B.S dengan Yang Teramat Mulia Pengiran Anak Khairul Khalil bin Pengiran Syed Haji Jaafari

The ONLY Official Photographer Team for “Merdeka Raksasa” in conjunction of the celebration of 50th Anniversary of Malaysia Independance. Assigned by The Malaysia Government

image_pdfimage_print

15 Replies to “Inside CS’s Office”

  1. SN ade keje kosong tak kt CS?? xkisah keje pe pun..model pn ok hahahah
    mcm syok jer dapat bos mcm SN…sy bygkan suasana kt CS hapy2..gile2..nonggeng2…wahhhhh mesti bahagia!

  2. SN, dulu if im not mistaken ada entry pasal whiteroom kan? whiterom kembali ke apa tah? ada kan? nak tahu rate dia lah. thanks ye =)

  3. hanie : kalau bengkrap, pemikir yg paling teruk. Yg lain cari kerja lain. Sebab tu pemikir dia garangest hehehe.
    freshoren : Hehehhe…kat ofis kerja lah. Bukan ketawa nonggeng2. Kena marah menonggeng2 banyak lah.
    Kat yg lain2 : Itu muka garang ori tau, yg kena candid haritu. Bukan buat2 heheh.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *