1st FAMILY HOLIDAY with my sweetheartS

My wife and I are planning for a holiday. We’ll be 3 by that time. My wife, my little princess and I. I’ll work harder so I can save more money for 2-3 weeks holiday. I work like there are no tomorrow EVERYDAY. Kesian my wife, she always have little time with me everyday. As what I practiced before, I work 7 days a week, but once in 3 months, I must bring her to a holiday outside Malaysia and we’ll have more or much better QUALITY time together. That was the deal before we got married as well. Once in a year mesti ada 1 holiday panjang (normally 3-5 weeks away).

Well, these are the candidates of our holiday plan…

  1. Driving from Toronto to Vancouver, CANADA
  2. Mediterranean Ship Voyage (Spain – Marocco – Italy – Greece – France)
  3. Scandinavian country BY ROAD from Denmark – Norway – Sweeden – Finland
  4. Australia adventure – Sydney – Melbourne – Ballarat (during winter)

Since I saw my visitors’ statistic and found that a lot of visitors were online from those countries, so…anyone of u want to go for Teh Tarik (Drink) once I go for any of the above list? I’m planning the trip during next summer (for north hemisphere). Tell me where u are…maybe, the most number of people welcome me to their place will be considered as our 1st destination in our family holiday 😉

ENJOICE!

SAIFUL NANG
CEO / Principal Photographer
Colours of Asia Sdn Bhd
CandidSyndrome International
+60380766878 (HQ)
+6738880639 (Brunei)
+6013 3977715 (Mobile)
saifulnang@candidsyndrome.com

The ONLY OFFICIAL Private Photographer Team for The Royal Wedding of Yang Teramat Mulia Paduka Seri Pengiran Anak Puteri Hajah Majeedah Nuurul Bulqiah binti Kebawah Duli Yang Maha Mulia Paduka Seri Baginda Sultan Haji Hassanal Bolkiah Mu’izzaddin Waddaulah, D.K.M.B., P.H.B.S dengan Yang Teramat Mulia Pengiran Anak Khairul Khalil bin Pengiran Syed Haji Jaafari

The ONLY Official Photographer Team for “Merdeka Raksasa” in conjunction of the celebration of 50th Anniversary of Malaysia Independance. Assigned by The Malaysia Government

.

Please write something in the comment and say hi to me. So I don’t feel like talking alone hehehehe. Don’t worry, eventhough ur comments will be moderated…it’s only a procedure to throw away spammer and some mosquitos

image_pdfimage_print

33 Replies to “1st FAMILY HOLIDAY with my sweetheartS”

  1. yeay yeay…. daddy nak bawak jalan….! 🙂

    kalau tanya mummy, mummy suka semua pilihan yg ada. nak pilih satu kena tutup mata undi…

  2. tak nak singgah cape town ke? very very nice to take pics. 🙂 we met last year when adi shot my family’s whiteroom pics.

  3. hmmm memang menarik tempat2 yang dicdgkan utk your family holiday. tapi since nak bawak your little princess tu….I rasa yang Mediterranean Ship Voyage tu sesuai. sbb yang lain mcm tak berapa nak kena kalau bawak little princess tu. kalau you ngan your wife je, yang no. 4 tu sesuai sgt.

  4. i think no 2 paling sesuai..coz ur lil princess is kecik lagi..mesti penat nanti kalau drive..hehehe..tak pun..pass her to me..i’m a very good babysitter.. ;p

  5. salam sn. wahh bestnye.. untung kak long ngan anak nanti kan. bertuah sungguh… plan sn mmg bagus.. suka sgt strategi, dlm holiday pun still ingat nk kembangkan market. (tu tanggapan sue jek.. kalau salah harap maaf yea) slalu ckp kat husband supaya contohi la strategi biz sn dan cs..

  6. thanks semua yg bagi cadangan dan idea.
    yg South Africa nanti lain tahun punya plan.
    Others : Mmg orang rasa intan tu bertuah, tapi selalu kalau holiday dia bayar ticket sendiri jugak heheheh. Tapi kalau orang tahu macammana dia selalu kena tinggal kat rumah sorang2, semua orang akan cakap…kesian Intan. Tapi tu lah…ada benda yang dia dapat org lain tak ada, tapi semua tu kan bertimbal balik. Saya pun orang susah asalnya, tak boleh nak relaks2 goyang kaki, mesti kena berusaha.
    Ajzie : InsyaAllah, Germany sebenarnya dalam list jugak. Tapi Germany plan dia tak pergi mana2 negara lain dah. 1-2 minggu kat germany shj.
    Kak Shida & Nady : Tu lah pasal, dah ada budak kecik susah ek? Takde pengalaman lagi. Thanks for your opinion.
    Sue : Tak kembang business pun jumpa org minum tehtarik bukan apapun. Cuma mmg suka jumpa org malaysia di negara asing.

  7. Hi SN,

    just nak point out countries yg u letak kat no.3 sebanarnya negara2 scandinavia.

    Have fun for your upcoming holiday!

  8. wahh..best gile SN berjalan2 dengan family..
    scandinavian tu kalau mase summer mmg highly recommended aa..
    aman damai n cuace pon just nice =]

  9. Saiful,

    Kalau nak bawak baby naik kereta, you kena plan betul-betul, and make sure there are a lot of stops (biasa la, nak tukar pampers la, nak menyusu la, ngokngekngokngek). Baby ni banyak hal sikit… Masa holiday tu baby berapa bulan?

  10. Hi SN,
    Saya kdg2 ada gak singgah blog awk ni tp tak pernah nak tinggalkan komen. tp kali ni terpanggil lak nak tinggalkan komen.Pertama, saya suka sgt gambar2 yg diambil semuanya cantik2. Dan terakhir sekali, kalau jln2 ke Spain nanti, singgah ler Barcelona, boleh minum teh tarik kat sini…

  11. Yupssssssss kalau ke Germany. 1-2 minggu pun x habis cover semuanya.. Insyallah tahun depan kami kesana. Kalau ke sana jgn lupa ke Bavaria Neuschwanstein Castle. sgt menarik jika musim spring dan summer. Heidelberg, BlackForst dan byk lagi tmpt2 manarik. Boleh info kami nanti…

  12. Why not Ottawa-Toronto-Vancouver? I’m in Ottawa and will be more than happy to host you if you visit Ottawa this summer. This will be my last summer in Canada, heading back home October this year. If you’re conducting another workshop in Brunei later this year, I’m sure we’ll meet…Insya-Allah.

  13. aii SN,
    I sokong The Blueberry, kalo nk bwk baby, kena pastikan baby selesa.. i ada baby, and been travelling dlm Semenanjung jer la.. sejak baby 3 months sampai skrg 9 months.. Kalo kat Mesia, leh jer ltk baby kat belakang ngan tilam, mummy dok kat belakang ngan baby.. so baby leh tido or nk tuko pampers and what not.. tp kalo nk abroad tu, kena pastikan segala kelengkapan cukup.. kalo still breastfeed, more better, sbb tak yah buat susu, just jaga pampers jer.. mummy + daddy, tak ssh nk bwk diri, baby tu kena dahulukan.. mmg syiok kalo jln ada baby.. mintak doc consultation first.. sbb nk nek aeroplane.. bla bla bla..
    u know better. heheheh tangkap gambo bnyk bnyk, pastu wat scarp book.. nnt tunjuk kat baby.. yeyeyeyeey

  14. hi SN,

    still igt ana x?? hehehe best tu nk g holiday dgn baby…ana just nk bg tips sikit jer…if nk bwk baby i wud highly recommend Mediterranean Ship Voyage (Spain – Marocco – Italy – Greece – France)…yg last choice tu paling cian..ana aritu br lik ikut my hubby, nazri g NYC wahh cian my girl time tido dh terbalik…so mula2 tu dia tido pastu all da way jln city dia tido…pastu at da same time tgh sejuk+wet sgt…boring jer..kitaor tahan lagi sejuk tp babies mmg kene make sure dia comfortable or else not so fun hoilday…
    anyway…all da best to u n intan…

  15. u sure u nk bwk ur lil’ baby on that long holiday? firstly u need to check with ur paeditrician if it’s advisable for u to bring ur new baby on such long road-trips/sailing trips or too hot/too cold climate.. Mediterranean summer can be very2 hot, heat waves and everything.. baby sakit nnt susah..

  16. just bring your baby, make your baby tahan lasak, kadang2 sebab terlalu menjaga menyebabkan anak kita senang kena allergic..aku tgk mat saleh selamba jer bwk baby naik gunung

  17. Hi SN,

    Personally, i think it should be ok to take your baby to travel. I have 3 kids- and my youngest Sophie started to travel when she was 5 weeks and Sara travelled to overseas when she was 4 weeks. Breastfeeding is the way to go, safest (as it doesnt matter where you are and water supply) and make sure you have a good baby sling.If your baby is 0-6 months, I would suggest a baby sling. A good backpack, a babysling and a mother to breasfeed, insyaAllah , everything will be fine for the baby to travel. All the best.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *