Update from Brunei

Ini pulak dari no.1 blogger in Brunei jugak. Anak Brunei!

Terima kasih banyak2 di atas sambutan luarbiasa ala ala selebriti pulak dari jurugambar2 dan juga orang2 yang meminati hasil fotografi saya samaada dari forum2 fotografi mahupun dari keluarga2 serta rakan2 kepada mereka serta pihak penganjuran. Paling tak boleh lupa di Brunei ialah pasal makan. Sikit2 makan, belum sempat lapar dah makan lagi. Saya rasa saya tak boleh duduk Brunei pasal nanti saya akan mengembang sehingga sukar untuk saya mengambil angle2 menarik seperti low angle nanti hehehe.

Thanks to all the press yg dtg buat liputan tak terkecuali blogger2 hebat Brunei seperti Ranoadidas & Anakbrunei.org. Wakil media arus perdana di Brunei tak sempat sya nak berkenalan, belum sempat nak berkenalan diorang dah balik. Tau2 jer article dah keluar newspaper yang saya dapat pagi2 di hotel saya. Menarik jugak. Yg dapat kena cuma “Jon Tampoi”, wartawan Borneo Bulletin yang agak hebat dan ganas jugak lah. Yg tak tahan, sejak kebelakangan ini…sering pulak jolokan “Jurugambar Selebriti” tu dijadikan 1 tittle untuk menghuraikan tentang saya. Mula2 janggal jugak, tapi dah beberapa kali rasanya…ok lah tu heheheh. Tapi saya masihbertanggapan gelaran itu adalah kerana saya ambil gambar selebriti. Tapi ada pulak takrifan sebahagian besar mengatakan…”Awak tu lah selebriti…photographer yang jadi selebriti”…part ni, mmg I susah nak terima sikit hahahah. Pasal saya….saya ni cuma jurugambar kenduri kahwin jer…

Bagaimanapun, berikut adalah list2 thread dalam blog2 yang diupdate pasal kedatangan saya di Brunei. Ada beberapa lagi blog2 yang mereka belum update atau dah update cuma saya tak nampak. Nanti nampakkan lah kat saya semua ek….nanti saya update list di bawah ni.

  1. Rano Adidas day 1
  2. Ranoadidas day 2
  3. Anak Brunei Day 1
  4. Anak Brunei Day 2
  5. Blindshutterz
  6. Ucingitam 1
  7. Ucingitam 2

I enjoiced! and I hope all the participants in the workshop semua pun puas hati. Thanks for all especially HRD Services. A renowned company dealing with training and consultancy in Brunei Darussalam. See u guys later…

SAIFUL NANG
CEO / Principal Photographer
Colours of Asia Sdn Bhd
CandidSyndrome International
+60380766878 (HQ)
+6738880639 (Brunei)
+6013 3977715 (Mobile)
saifulnang@candidsyndrome.com

The ONLY OFFICIAL Private Photographer Team for The Royal Wedding of Yang Teramat Mulia Paduka Seri Pengiran Anak Puteri Hajah Majeedah Nuurul Bulqiah binti Kebawah Duli Yang Maha Mulia Paduka Seri Baginda Sultan Haji Hassanal Bolkiah Mu’izzaddin Waddaulah, D.K.M.B., P.H.B.S dengan Yang Teramat Mulia Pengiran Anak Khairul Khalil bin Pengiran Syed Haji Jaafari

The ONLY Official Photographer Team for “Merdeka Raksasa” in conjunction of the celebration of 50th Anniversary of Malaysia Independance. Assigned by The Malaysia Government

.

Please write something in the comment and say hi to me. So I don’t feel like talking alone hehehehe. Don’t worry, eventhough ur comments will be moderated…it’s only a procedure to throw away spammer and some mosquitos

image_pdfimage_print

10 Replies to “Update from Brunei”

  1. Salaam bro,

    Very enjoyable practical session yesterday and I certainly had fun!

    You have unlocked a whole new set of possibilities for wedding portraiture. There are so many ideas floating around in my head now and I need to document them somehow! Pagi ni kena pegi beli sketchbook haha!

    It was great to meet you bro and look forward to seeing more of you in Brunei!

    Warm regards,
    Reeda

  2. Salam… Saifulll…… wahhhh tengok gambar mcm seronok sangat…. Rugi lah tak dpt join. Hopefully lain kali boleh jumpa. Kalau gi KL nanti..nak cuba White Room =)

    Saiful..saiful…. kite link ur blog ngan blog kite…ok?

  3. It was an honour to pose for you and CandidSyndrome, and yes jadi model pun bukan senang ye, biasa gambar orang, sekarang kita kena gambar. Haha.

    And regardless of the place, from rusty and smelly spiral stairs and an abandoned house, it is our job as photographers to make these places look beautiful.

    Hope to see you soon SN, pekena kari kepala ikan KJ lagi 🙂

  4. sonok kan dpt wat keje yg enjoice..hehe..hopefully my dream comes true gak chm SN.. jalan2 sambil buat keje yg buat kita gumbira..THE DAY WILL COME..

  5. hehehehe we all have a real good time with you….:0 hope nanti sering2 datang ke sini…..jadi slebriti kat sini :p hahahhahhaha

  6. hope to have the opportunity to attend this kind of workshop nanti. CS Brunei might want to consider regular thematic photography workhshops in the future.

  7. Saiful! Awesome of you to think of Brunei as a 2nd country for FOOD! hahaha..tak der lah, gurau ajer…anyway thanks for coming to Brunei and teach (Workshop) on Photography. im sure kita org appreciate sangat dgn saiful’s work and contribution in many ways. Insyallah with your contribution me so far would like to take my photography skill to the next level, alhamdullilah im ok ok lah kat sini but im sure i boleh improve. anyway thanks so much for coming hope to see u soon d brunei atau d malaysia kot! hehe…
    My blog is still on a break, sebab saya ada other commitment so maybe hujung bulan ni i dah boleh start clicking and typing…

    thanks once again…

  8. 6 jam jer lagi perjalanan… dr brunei tu smpi la rumah sya!! hehe.. bleh jamu ambuyat… nice work saiful!! mmg u lahh yg smpi baring baring atas jalan yer…??

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *