Monthly Archives: May 2009

Seminar – Strategi Perniagaan Fotografi

Last 2 years, I gave a seminar i called Crash Course (Strategy + Fotografi) and Alhamdulillah, from time to time I received thank you note from most of them stating that they really an extraordinary photographer now. For most of them earned in Wedding Photography business just as much as Director’s salary in Public Listed […]

View full post »

Nervous itu Bagus

Ramai orang nervous bila nak kahwin, bila nak akad nikah, naik stage, nak bersunat, nak convo, nak naik pelamin, nak bagi speech, nak pegang rostrum dan banyak lagi. Saya pun tak terlepas dari perasaan nervous tu. In fact now pun, I’m still feel so nervous about giving my whole day seminar tomorrow at KLiUC. I’ve […]

View full post »

Hot Post – ThePhotoMama.Com needs a director!

. MARKETING COMPANY who interested to JV with us, please email me too. We’ll arrange a product review with you and we’ll do JV on that. TQ SN

View full post »

Hari ibu menjelang kembali

Saya memang biasakan anak saya yang kecil ni ke pusara neneknya (emak saya) dan saya selalu jelaskan bahawa dia (anak saya) mesti dan wajib menghargai ibu kerana itu hanya boleh dibuat semasa hayat ibu sahaja. Ada orang menyesal hantuk-hantuk kepala bila kematian ibu gara-gara tak sempat nak berbakti. Alhamdulillah, saya bukan lah contoh yang terbaik […]

View full post »

Penjelasan kenapa saya Quit dari CC – Saya tak mahu menipu!

STATEMENT SETELAH LEBIH 2 BULAN SAYA QUIT DARI CC Pembukaan : Sebuah pertubuhan atau pakatan mesti telus dan mempunyai perlembagaan bertulis supaya apa-apa masalah ia boleh dirujukkan ke dalam perlembagaan. CC bukan persatuan berdaftar, perlembagaan hanya melalui apa yang termaktub di dalam website. Saya sangat tegas dalam usaha menaikkan martabat kerjaya fotografi dan CC pada […]

View full post »