Model Shoot

Yesterday, I did something I’m not that expert in. I’m not specialise in model or studio photoshoot unless the whiteroom concept. I’m nobody to compare with Bustamam Mokhtar in model & studio…but I’m really proud to be known as a WEDDING photographer. But yesterday, I did a favour to a magazine publisher to shoot this Colombian model. Make-up by deksya, wardrobe by Jovian Mandagie and photography by Saiful Nang & Mukhriz Latif. It was a full experimentation based on my eyes (asal sedap mata memandang…all the rules has been broken ahhaha). Wait for the picture soon 😉

Deksya told me, ehh…u dah boleh ambik gambar ni nanti boleh lah buat model shoot utk shoot2 model, celebrities, artist2 semua tu. I smiled…I told him, this is not my cup of tea hahahah (at least for now, tak tau lah in the future kot2 jatuh minat ambik gambar studio & model mana tahu).

Enjoice!

.

SAIFUL NANG
CEO / Principal Photographer
Colours of Asia Sdn Bhd
CandidSyndrome International
+60380766878 (HQ)
+6738880639 (Brunei)
+6013 3977715 (Mobile)
saifulnang@candidsyndrome.com

The ONLY OFFICIAL Private Photographer Team for The Royal Wedding of Yang Teramat Mulia Paduka Seri Pengiran Anak Puteri Hajah Majeedah Nuurul Bulqiah binti Kebawah Duli Yang Maha Mulia Paduka Seri Baginda Sultan Haji Hassanal Bolkiah Mu’izzaddin Waddaulah, D.K.M.B., P.H.B.S dengan Yang Teramat Mulia Pengiran Anak Khairul Khalil bin Pengiran Syed Haji Jaafari

The ONLY Official Photographer Team for “Merdeka Raksasa” in conjunction of the celebration of 50th Anniversary of Malaysia Independance. Assigned by The Malaysia Government




Sama tak Serupa

Add me at saifulnang@gmail.com

.

.

.

Lama dah orang main facebook ni. Orang pertama yang suruh bukak facebook ni ialah my mother in-law. Pasal dia nak ikut my dad-in-law kerja di luar negara, jadi the best way to share pictures ialah melalui facebook. Tapi dah dekat 1 tahun my facebook ni sunyi sepi jer, setakat nak tunggu sapa2 terjumpa untuk add. Baru2 ni baru sempat explore sikit2…menarik jugak. Cuma tak sempat nak main game macam2 hehehhe. Ok guys, add me if u like it 😉

.

.

Kad ni diberi oleh seorang client CS yang datang petang tadi. Dia tau CS mUCHHHH EARLIERR than KS (Kandid Sindrom). Jadi bila jurufoto ni memperkenalkan dirinya dari Kandid Sindrom (bunyi bila disebut mmg sama dgn candidsyndrome) jadi beliau pun minta lah business card dia. Tapi takpa lah…kita sama2 cari makan, harap KS juga boleh berjaya dengan identiti mereka sendiri nanti. Untuk yang berada di Langkawi, CS is CandidSyndrome ek, bukan Kandid Sindrom.

.

SAIFUL NANG
p/s teringat dulu pernah beli kasut jenama Abibas masa kecik2 dulu




BERNAMA NEWS Visit to CS

Thanks a lot to all of them from Bernama News. From left Rynn, Erja, SN and Naim (The Cameraman). They came this morning at CS gallery as a part of the Special Report for Wedding industry. Apart of me, Rizalman (The designer) also will be featured. They said, this special report is to inspire others to be successful the mullion dollar business in Wedding! Wow! I’m so honored to be a part of the special report. Kepada media2 lain yang berminat nak buat write-up silakan lah hahahhaha…tunggu sikit lagi nak kuruskan badan sikit kalau nak jadi personaliti front cover pulak hahahhaha. Btw, thanks to all the readers dan ex-customers yang sebenarnya andalah golongan orang yang bawa saya sampai di interview oleh Bernama News ni. Dan anda jugalah golongan yang menaikkan career saya sebagai jurugambar wedding. Thanks a lottt!! I lovee Eweeee!

SAIFUL NANG
CEO / Principal Photographer
Colours of Asia Sdn Bhd
CandidSyndrome International
+60380766878 (HQ)
+6738880639 (Brunei)
+6013 3977715 (Mobile)
saifulnang@candidsyndrome.com

The ONLY OFFICIAL Private Photographer Team for The Royal Wedding of Yang Teramat Mulia Paduka Seri Pengiran Anak Puteri Hajah Majeedah Nuurul Bulqiah binti Kebawah Duli Yang Maha Mulia Paduka Seri Baginda Sultan Haji Hassanal Bolkiah Mu’izzaddin Waddaulah, D.K.M.B., P.H.B.S dengan Yang Teramat Mulia Pengiran Anak Khairul Khalil bin Pengiran Syed Haji Jaafari

The ONLY Official Photographer Team for “Merdeka Raksasa” in conjunction of the celebration of 50th Anniversary of Malaysia Independance. Assigned by The Malaysia Government




Perasmian LAFA Pixellutions – Batu Pahat

Photography by Udey Ismail

Lam (left) and her partner Faiz (not in picture) was one of CS customers before. Both of them turned to love photography after that. Sekarang…dua2 dah buka sebuah studio fotografi yang khusus untuk wedding di Batu Pahat. Surprisingly, last 2 weeks, Lam told me that she and Faiz would like to invite me to the opening ceremony. I said, yes I will come. Then Lam asked my birthday, tanyalah jugak kenapa? She said…nak dapatkan tarikh yang baik untuk launching tu based from Chinese Horoscope. Rupa-rupanya saya ni “Young Horse” rupanya hehehhe (in this case…Obese horse lah). Lagi surprise…both of them nak I yang cut the ribbon. Mula2 plan lagi gila…si Lam ni siap nak Dong Che Dong Che (Tarian Singa) dan bakar2 mercun lagi…malangnya, buat hari Isnin (ada Ong lah ikut my horoscope) so…budak2 yang nak jadi singa tu semuanya sekolah hari ni.

Masa ucapan perasmian, benda pertama saya cakap…”SAYA BUKAN YB” untuk kawasan ini atau kawasan2 lain dan bukan pada hari ini dan bukan pada masa akan datang. Saya Saiful Nang, Jurugambar Perkahwinan dari KL (Just in-case sebahagian guest tu wonder who am I standing in front of them and give officiating speech). Malam tadi tanya Lam, what is the dress code, she said…ala biasa2 shj, ini majlis kecik2 shj. I pun tak risau lah…tak lah expect ada kompang, red carpet bagai. So…pagi tadi bangun, just grabbed my Polo T-shirt with my jeans. Casual betul…sekali rupa2nya siap bercanopy2 bagai…alaaa…rasa nak u-turn pegi shopping dulu kat Batu Pahat cari baju lain.

Gambar di studio putih LAFA. Sebelah kanan saya tu cikgu yang lari dari sekolah untuk dtg perasmian kejap. Wlaaubagaimanapun dia kena balik sekolah utk kelas Kimia dia jam 11 pagi. Kiri saya tu Doctor di HUKM dan diorang ni semua happy clients LAFA. Baju purple tu lah Lam dgn anak dia yg pakai school blouse dan emak Lam. Masa opening speech by LAFA, dia bagitau yang saya secara sedar atau tidak adalah orang yg bertanggungjawab dalam memberi inspirasi kepada mereka sehingga kepada pembukaan LAFA. Seriously saya tak tahu sampai ke tahap macam tu. Honestly…they have a strong drive to be a well-known brand in Wedding Photography.

Otw balik KL, singgah makan durian tepi jalan kat Parit Raja. Saya dgn Rosli (Videographer) dan Udey sahaja bertiga yang ke sana. To LAFA…all the best!




Balik Kampung

I took a day off this weekend. Balik kampung. Dah lama tak balik kampung. Ni otw ke Bera, singgah kat tepi Sg. Pahang (about 5km from Temerloh) untuk beli ikan patin. My favourite fish. Ikan patin ni ternah dalam sangkar di Sg. Pahang. Sbg peminat ikan patin, saya boleh bezakan rasa ikan Patin ori, ikan patin ternak dlm sangkar dan ikan patin ternak dlm kolam.

Destinasi pertama sesampainya di kampung. Ziarah pusara seorang tokoh bagi diri saya dan keluarga saya. Inilah kubur emak saya. Saya sebenarnya tergolong dalam golongan orang yang percaya bila seseorang itu mati, kuburnya hanyalah tempat persemadian JASAD sahaja…bukannya tempat kediaman. Tapi saya juga percaya, jika kita sayang dan rindu seseorang tu…tak dapattengok orangnya, bumbung rumahnya pun jadi lah.

Dah lama juga saya tak masuk ladang sawit ni. Semua dah berubah, banyak tempat dah tanam semula. Lepaskan rindu jugak kat kereta lama saya kat belakang tu. Tapi tu bukan lah kereta off-road sgt pun, cuma boleh lah bawak2 masuk ladang sawit sekali sekala. Kereta ni skrg selamat dgn baiknya dalam jagaan ayah saya.

Ini dulu bekas guru disiplin sekolah rendah saya. Dulu dia sgt garang. Cikgu Din. Tapi dia dah bersara dari jadi cikgu dan skrg beliau meniaga di pasar malam berdekatan jugak dgn rumah saya. Tanpa cikgu…siapalah kita kan? Walaupun 1 huruf yg di ajar, jika tak pandai nak balas jasa, cukuplah dgn mengenang jasa. Saya ada pengalaman banyak mengajar org fotografi (specifically) dan bila dah pandai…ada yang bukan setakat tak kenang jasa, tapi sanggup memburukkan kita.

I’m just like what I used to be. I’m still walking at Pasar malam and shop certain things there.

Ini atas permintaan Adik, nak tengok Kaklongnya yang dah bulat perutnya hehehe.

My house dari belakang. Tak lama lagi, rumah ni dah tak ada dah. New house will be constructed to replace this nostalgic house. I grew-up here. I’ll definitely cry nanti. Tapi…untuk keselesaan orang yang masih tinggal di sana (Ayah, Mak tiri saya dan adik2tiri saya…they are just like my mom and siblings jugak). Rumah yang ada ni dah uzur sgt. Life must go on!

Balik kampung is my therapy. Tapi sbg orang yg bekerja macam saya ni, susah sgt nak dapat masa weekend utk balik kampung. Tapi selalu jugak orang kampung datang rumah saya 😉




Hani & Hadi – PWTC, Kuala Lumpur by SN

Click the picture above to watch their wedding slideshow.

.

Hani dan Hadi ni lain dari semua yang I pernah ambil gambar sebelum ini. Yang lainnya kali ni, Hani ni anak kepada Haji Fazillah (Arkitek ternama negara). Yang lainnya kali ni, bukan Hani yang hire saya untuk ambil gambar. Tapi ayah Hani, Haji Fazillah sendiri. Mula2 agak kekok juga, krn kebiasaannya yang hire ialah anak2 dan yang bayar adalah parents. Jadi anak2 dah faham dan jelas macammana style fotografi yang kita buat. Tapi mula2nya rasa macam mencabar jugak since tak kenal lagi each other especially Hadi. Tapi sebenarnya, tak lah susah sangat. Kalau tengok Hani yang gila2 dgn Hadi sekali yang layankan semuanya…things become easy. Day before the reception, Shafiq took pictures. I was busy with another wedding. And the next morning after this PWTC reception, all the bride’s family members went out for an outdoor photoshoot by Udey Ismail. Then…semua bersurai semula, jumpa balik mungkin hari raya since ada juga yang bekerja di luar negara.

To Haji Fazillah, thanks for entrusting me in commemorate your daugter’s special day. Enjoy the pictures!

.

SAIFUL NANG
CEO / Principal Photographer
Colours of Asia Sdn Bhd
CandidSyndrome International
+60380766878 (HQ)
+6738880639 (Brunei)
+6013 3977715 (Mobile)
saifulnang@candidsyndrome.com

The ONLY OFFICIAL Private Photographer Team for The Royal Wedding of Yang Teramat Mulia Paduka Seri Pengiran Anak Puteri Hajah Majeedah Nuurul Bulqiah binti Kebawah Duli Yang Maha Mulia Paduka Seri Baginda Sultan Haji Hassanal Bolkiah Mu’izzaddin Waddaulah, D.K.M.B., P.H.B.S dengan Yang Teramat Mulia Pengiran Anak Khairul Khalil bin Pengiran Syed Haji Jaafari

The ONLY Official Photographer Team for “Merdeka Raksasa” in conjunction of the celebration of 50th Anniversary of Malaysia Independance. Assigned by The Malaysia Government




UPDATE PHOTOCAMP 2008 – SIRI 2


.

Untuk keterangan lanjut click gambar di atas.

Semua tempat untuk special rate EARLY BIRD TELAH HABIS di tempah.
Selebihnya adalah pada kadar biasa iaitu pada RM1300 untuk peserta
dari Photoskool dan RM1500 untuk orang luar dan RM1600 untuk
pembayaran melalui LO kerajaan (Walaubagaimanapun, deposit tunai
oleh peserta perlu didahului dan akan dikembalikan secara langsung kpd
peserta selepas LO diterima.

SENARAI YANG CONFIRM

  1. jemirudin
  2. nur hakem
  3. khairul bariah
  4. Mohamad Rahfidi Bin Yusoff Ajardin
  5. mohd fadzil
  6. Mohd Riduan Bin Rosli
  7. Muhammad Firdaus
  8. Md. Azri bin A.Latiff
  9. EWAN THANIE BIN SHAMSUDIN
  10. shahrizan
  11. Harmizi Bin Halim
  12. Abdillah Ahmad
  13. SUZANOR ALI
  14. Zulkhairi Abas
  15. mohd nor azam
  16. syed fazilah
  17. aziz
  18. adli ( UTM)
  19. wafa
  20. khairul fahmi
  21. hadi
  22. Bahar
  23. muhammad fauzhan bin noor shakhah
  24. azam
  25. Nik Mohd Alim Mizee Nik Mahmod
  26. jasripin
  27. aliff mahadzir b. ralman amir

BERDAFTAR TAPI MASIH BELUM CONFIRM

  1. Azmin Zulkifli
  2. Nor Azwin Wariz
  3. Suhali Khamis
  4. Iskandar Satria Ishak
  5. ABDUL YAZIZ KASSIM
  6. Fadhlan Faizal Nuruddin
  7. Mohd azizi zulkefle
  8. Mohd Afandi Bin Sulaiman
  9. Suhair Amar Bin Sa’aidin
  10. Siti Rahmah Mansor
  11. Faizul Azley b. Abd Muain
  12. Syahreil Hafiz Samsudin
  13. Mazlan Saimin
  14. Liza Marican
  15. Daryl Khoo
  16. kamal rabah
  17. Zainal Abd Halim (bukan Zainal Reuters, kebetulan nama sama)
  18. Azlin Kamaruddin
  19. Mohd Hafiz
  20. Mohd Noor Adnan Hj Che Kob
  21. Sharifah Intan Baizura Aljunid
  22. Azami Bongsu
  23. Mohd Afandi Sulaiman
  24. Mohd Sukri Md Azhari
  25. MUHAMMAD FITRI BIN AYUB
  26. LATIFFAH BINTI MASURI
  27. Mohd Ikmalul Imtihan
  28. Haznim Ahmad
  29. Mohd Firdaus Bin Ridzuan
  30. MUHAMMAD A’RIF BIN MAS’OD
  31. Amirnuddin Bin Sapar
  32. WAN AZLIDA WAN MUDA
  33. Mohd Azrul Abdul Karim
  34. meor johari bin abdul hamid
  35. Mohammad Azhar Bin Abdul Malek
  36. azli ariffin
  37. Mohd Fairuz Bin Mislan
  38. Norizan Binti Ramli
  39. mumtazah Saa
  40. Ahmad Naim abdul Mutalib
  41. Mohd Farid Iqbal B. Saahari
  42. SITI ARVINA BINTI YUNOS
  43. Mohammad Waffa Bin Abdul Wahab
  44. Annekz
  45. Mohd Hairul Azekey b. Harun
  46. Mohd Fathi Nazmi Bin Noor Azhan
  47. SALI MUHAMMAD BIN LAMJI HANI
  48. RIDZ AHMAD
  49. Hasrul Anwar Bin Hussain
  50. Iskandar bin Abdul Razak

List dalam pendaftaran telah meningkat sehingga 50 orang lebih dan hanya 21 orang buat masa ini yang telah memberikan komitmen. Kami HANYA akan menerima maksima 30 orang peserta dan hanya tinggal 9 orang sahaja lagi.

Menurut maklumbalas yang kami terima, KESEMUA masih berminat tetapi mengambil sikap berlengah. PhotoCamp 2008 siri ke-2 adalah siri terakhir pada tahun ini. Jangan tunggu untuk siri ke-3. Saya tak rasa siri ke-3 akan ada buat masa ini.

DAFTAR DAN BUAT BAYARAN SEKARANG bagi mengelakkan sebarang kekecewaan.




Anis & Ariff – Shah Alam

CLICK HERE TO WATCH THEIR SLIDESHOW

There are few weddings since the past 2 weeks. And I just updated a few first. There’ll be more to come. For some of them, they still want the pictures remain private. Eventhough I’m very tempted to show it to all. Just a little introduction about Anis. She recommended me to many prospective clients before. Including the job that flew me to Egypt, India and Thailand few years back. Habis semua orang yang dia kenal dia pukul canang. Bagus betul dia. Ada beberapa yang saya tahu dia recommend, ramai juga yang tak bagitahu siapa recommend deorang ke CS. Takut nanti recommend2 nanti kita kena bagi komisyen kat orang yg recommend kemudian client yg kena bayar extra pulak. Untuk pengetahuan, CS tak pernah memberi hak kepada sesiapa untuk menjadi pengantara kami sebagai marketing agent mahupun dalam bentuk komisyen kepada sesiapa atau kepada mana2 syarikat.

Setelah 4 tahun dalam industri ini, saya berbangga kerana 95% clients CS datang dari recommendation client2 sebelumnya. Memanglah diakui tak dpt please 100%, tapi 90% still good enuff to maintain us. But Alhamdulillah, so far we managed to make it 99% (InsyaAllah, thru the feedback by the clients)

BTW, I heard Fatma’s sister in US cried while watching the slideshow. Bagi komen sikit pleaseee heheheh

FOTOTIPS NO.

  1. Sebagai jurugamabr perkahwinan, berjumpalah dengan client anda dahulu sebelum menerima apa2 tempahan. Kebanyakan jurugambar lebih selesa mengambil client melalui email atau panggilan telefon dan client membayar melalui cara bank-in atau online. Dengan perbincangan bersemuka, jurugambar dan client akan dapat kenal mengenal (ice-breaking) dan di situ kita boleh nilai chemistry anda dengan client. Saya dan CS pentingkan ini, sebab itu CS sudah 3 tahun tak pernah mengambil tempahan tanpa bersemuka (kecuali kes2 seperti pelanggan berada di luar negara, itupun kami minta dia datang sebelum wedding untuk berjumba dan berbincang). Dengan adanya chemistry dan hubungan baik dgn client, itulah antara rahsia besar mengapa gambar CS sangat natural dan intimate.

POTRET KESUKAAN SAYA


Ok, Enjoice!

SAIFUL NANG
CEO / Principal Photographer
Colours of Asia Sdn Bhd
CandidSyndrome International
+60380766878 (HQ)
+6738880639 (Brunei)
+6013 3977715 (Mobile)
saifulnang@candidsyndrome.com

The ONLY OFFICIAL Private Photographer Team for The Royal Wedding of Yang Teramat Mulia Paduka Seri Pengiran Anak Puteri Hajah Majeedah Nuurul Bulqiah binti Kebawah Duli Yang Maha Mulia Paduka Seri Baginda Sultan Haji Hassanal Bolkiah Mu’izzaddin Waddaulah, D.K.M.B., P.H.B.S dengan Yang Teramat Mulia Pengiran Anak Khairul Khalil bin Pengiran Syed Haji Jaafari

The ONLY Official Photographer Team for “Merdeka Raksasa” in conjunction of the celebration of 50th Anniversary of Malaysia Independance. Assigned by The Malaysia Government




Aini Kahwin (CSian yang kedua kahwin selepas saya)

Gambar di atas dari mukhriz latif 

.

Tahniah kat Aini dan Wawi yang telah selamat diijabkabulkan pada hari sabtu baru ni. Wawi dgn Aini bertemu dalam forum PhotoSkool  (Forum fotografi yg saya asaskan kira2 3 tahun yg lepas). Hubungan yang dirahsiakan sekian lama, sekarang dah takleh rahsia2 kerana semua orang dah tahu dah.

Aini ni dikalangan photographer2 CS ni kiranya macam Mak Tiri lah. Dia selalu bebel photographer2 dan designer2 kat dalam ofis yang buat kerja tak ikut schedule dan macam2 lagi. Tapi dia ni lah orang yang paling banyak kena marah dengan saya. Photographer buat hal dia kena marah, designer buat hal dia kena marah, akaun tak balance dia kena marah, target tak achieve pun dia kena marah. Kerja dia pulak weekend2 pun kena angkat telefon kalau saya yg call, pasal kerja orang2 macam dia dimana2pun mmg hp kena sentiasa on kerana orang2 berjawatan seperti Aini ni banyak pegang pengurusan akaun, inventori dan pemfailan…dan macam2 kalau weekend kita kena selongkar file utk cari data mesti dia akan di telefon utk tanya kat mana simpan.  Hanya orang yang tahan sabar boleh kerja macam Aini ni. Btw, congrats Aini & Wawi

GARANGEST BOSS 




Orang kaya kalau tak main golf apa dia buat??

KLIK GAMBAR DI ATAS UNTUK MELIHAT SLIDESHOW GAMBAR2 RUMAH PENGASIH

Saya tak kaya lagi, tapi kalau tanya saya…saya ni kerja memang sangat pack pada hari biasa lagi2 hari minggu. Weekdays, almost full and busy berjumpa dengan customers dan bakal2 customer. Weekend pulak busy dengan jadual yang agak padat dengan wedding. Memang tak ada harapan lah nak main golf buat masa ni. Dulu saya ambil banyak wedding sebulan. Wedding yang saya sendiri ambil tak kurang 10 sebulan. Itu yang customer hire saya sendiri untuk shoot (tak termasuk team CandidSyndrome yang lain). 10 sebulan tu pun makin lama makin tinggi sehingga saya biasa ada wedding “Back2Back” pada setiap minggu dari pagi sampai tengahmalam hari Sabtu dan Ahad.

Kadangkala, saya sampai terlalu penat sehingga kepenatan itu melangkaui kecintaan saya terhadap wedding photography. Sejak itu lah saya dah letakkan kuota yang saya cuma akan shoot maximum 5 wedding sebulan. Yang bagusnya, dengan 5 wedding ni, saya dapat kenal rapat dengan client2 saya. Some of them dah jadi macam kawan dan saya semakin sayang keapada kerjaya saya. Dan saya juga…dapat hidup yang lebih baik dengan isteri saya….dan juga…dengan MASYARAKAT.

Ahad baru ni, saya ke Rumah Pengasih Sg. Ramal Baru lagi. Seperti hari2 Ahad lain yang tak ada wedding dulu, saya memang akan ke sini. Turun tangan untuk sama2 dirikan Rumah Pengasih bersama2 beberapa penghuni serta beberapa orang luar yang terdiri dari pelbagai golongan. Ada yang businessman, ada engineer, ada designer, ada juga pemandu teksi…tapi apapun latarbelakang mereka, yang saya tahu, kat sana semua macam bersaudara. Alhamdulillah, masuk bulan ni, dah 6 tahun saya bersama Rumah Pengasih di Kajang ni dan telahpun melalui pelbagai perubahan2 ke arah kebaikan.

Saksikan lah slideshow yang saya buat bagaimana anak2 Rumah Pengasih ini dibentuk. Average mereka mendapat tempat pertama hingga ke-5 di sekolah masing2. Dari segi akademik dan sahsiah dibina sama. Saya happy tengok semuanya. Mereka inilah keluarga saya sejak 6 tahun yang lepas. Dan kat sini jugak saya dapat rasakan nilai seorang sahabat dan juga nilai persahabatan.

FOTOTIPS NO.5

  1. Jika anda seorang jurugambar perkahwinan, ingatlah…CF card yang berisi gambar LEBIH BERHARGA dari camera dan lens2 yang anda ada. Sama nilaiannya malah lebih dari kerjaya anda. Jadi, labelkan CF card anda dengan nama anda dan no. telefon. Jika dalam kes anda tercicir sekalipun, kalau jatuh ke tangan orang yg baik hati macammana mereka nak pulang kalau tak ada contact no.
  2. Simpan CF / SD card anda dalam pocket yang berkunci. Ingat, pencuri berminat dengan camera anda sahaja bukan gambar kahwin yang anda ambil yg masih berada dalam card. Gambar2 tu tak ada nilai bagi pencuri tapi sgt bernilai dan tidak ada gantinya untuk pelanggan.
  3. Berpakaianlah mengikut dress-code. Ramai photographer masih lagi pakai vest camera yang pada saya sesuai untuk semua keadaan kecuali dalam wedding. Bila kita berpakaian seperti Tan Sri berpakaian, kita akan ada 1 power…power untuk bercakap dengan mereka tanpa rasa “rendah diri” yg terlampau. Penampilan kita meyakinkan dan tentunya pergerakan kita juga akan jadi meyakinkan.

.

ENJOICE!

.

SAIFUL NANG
CEO / Principal Photographer
Colours of Asia Sdn Bhd
CandidSyndrome International
+60380766878 (HQ)
+6738880639 (Brunei)
+6013 3977715 (Mobile)
saifulnang@candidsyndrome.com

The ONLY OFFICIAL Private Photographer Team for The Royal Wedding of Yang Teramat Mulia Paduka Seri Pengiran Anak Puteri Hajah Majeedah Nuurul Bulqiah binti Kebawah Duli Yang Maha Mulia Paduka Seri Baginda Sultan Haji Hassanal Bolkiah Mu’izzaddin Waddaulah, D.K.M.B., P.H.B.S dengan Yang Teramat Mulia Pengiran Anak Khairul Khalil bin Pengiran Syed Haji Jaafari

The ONLY Official Photographer Team for “Merdeka Raksasa” in conjunction of the celebration of 50th Anniversary of Malaysia Independance. Assigned by The Malaysia Government

.

Please write something in the comment and say hi to me. So I don’t feel like talking alone hehehehe. Don’t worry, eventhough ur comments will be moderated…it’s only a procedure to throw away spammer and some mosquitos